Läs om vår politik

Vår politik - en politik med seniora ögon

I KD Seniors politiska program kan Du läsa våra förslag för en bättre seniorpolitik.
Du kan läsa det här, och även ladda ned och skriva ut dokumentet.
Vill du ha en tryckbar fil, kontakta info@kdsenior.se

Ladda ner vårt program här nedanför!

Ladda ned och läs här!

Bli medlem i KD Senior

Varje medlem är otroligt viktig i Seniorförbundets verksamhet. Vi skulle bli väldigt glada om du väljer att bli medlem. Ingen åldersgräns: alla är välkomna! Bli en av oss!

Bli medlem!

Birgitta Södertun, förbundsordförande

Jag bor i Ramlösa med min make Robert. Vi har fyra barn och åtta barnbarn. Jag är född 1954 och till yrket barnmorska, ett fantastiskt yrke som ju handlar om livet självt. Sedan 2 maj är jag förbundsordförande i KD Senior, där jag tidigare var 1 vice förbundsordförande.
Under de senaste 40 åren har jag varit engagerad i Kristdemokraterna. Partiets värdegrund, om allas lika och unika värde, är det som gjorde att KD blev mitt parti en gång i tiden.
Kristdemokraternas absolut största styrka är våra värderingar och grundläggande principer som jag vill ska vara utgångspunkt i all sakpolitik.
Jag har haft politiska uppdrag på heltid från 2000, som kommunalråd med särskilt ansvar för äldrefrågor på strategisk nivå. Parallellt med sjukvårdsuppdrag i Region Skåne. Efter valet 2010 blev jag regionråd med folkhälsoansvar.
Jag har även varit avdelningsordförande i KD Helsingborg 2016-2024.
Jag hoppas kunna bidra med mitt kunnande inom hälso- och sjukvård och vill genom KD Senior vara med och påverka så att Kristdemokraterna ska vara det ledande partiet för trygghet och valfrihet för äldre.
Viktiga frågor för mig är att stärka det hälsosamma åldrandet, skapa möjligheter att fungera tillsammans över generationsgränserna samt verka för att äldre ska ha en trygg ekonomi och en värdig omsorg.
Kristdemokraterna behövs i svensk och europeisk politik.

Följ oss på sociala medier

  • Följ oss på sociala medier:

Senaste nytt Kristdemokraterna Sverige