• EU-val: Gränser & Frihet

  Den här valrörelsen kommer du höra två ord upprepas från Kristdemokraterna: Gränser och frihet.

  Du vet det lika väl som jag. När vi försöker gör allt på en och samma gång blir resultatet sämre. Så är det även med EU. Ju mer EU försöker göra, desto mindre blir bra.

  EU måste kunna fokusera på det som bara EU kan hanteras. Beslut som du kan ta vid ditt köksbord behöver inte flyttas till Bryssels skrivbord. För att bevara ett stark stöd för EU, behöver vi se till att EU lyckas me...

 • Debatt i SKD: Dimridåer om säkerhetszoner

  Artikeln är publicerad i Skånska Dagbladet den 16 mars 2024, till artikeln (öppnas i ny flik).

  Otryggheten måste bemötas med kraftfulla verktyg. En del i detta är de säkerhetszoner som Kristdemokraterna och regeringen avser införa. Det är olyckligt att styret i Malmö sprider dimridåer om zonerna, som för sina goda resultat i andra länder efterfrågats av både polis och boende i utsatta områden.

  En stor del av den grova kriminaliteten och dess förstadier är idag knutet till vissa ...

 • Debatt i Sydsvenskan: ”Minutscheman som Malmö använder bygger på en förlegad människosyn.”

  Artikeln är publicerad i Sydsvenskan den 5 mars 2024, till artikeln (öppnas som PDF i ny flik).

  Malmö stads syn på medarbetarna inom vård och omsorg påminner idag starkt om de negativa sidorna som Taylorismen medförde inom industrin i början på 1900-talet. Det skriver Lars Hector, Anna Reimer och Henrik Reimer, företrädare för Kristdemokraterna i Malmö.

  Hur ska politiker och tjänstemän kunna skapa en bra arbetsmiljö för alla inom äldreomsorgen? Olga Krivtsova, undersköterska och...