• Skoja gärna – men KD menar allvar

  MVT Debattartikel
  Efter att vi i Kristdemokraterna lanserat vår nya logga så har det skojats friskt på nätet och ett stort intresse för loggans utformning verkar finnas. Någon tycker att det är den snyggaste loggan av alla partiers, någon annan tycker den är simpel. Smaken kan vara olika, och så är det. Men precis som med vårt principprogram, så finns det viktiga tankar att förmedla.

  Strecket under bokstäverna KD beskriver den värdegrund som partiet vilar på. En kristen etisk värdegrund och människosyn som står för både frihet, ansvar och solidaritet – dock utan socialism.

  I en tid av populism och alternativa fakta så tror vi det är viktigt med en tydlig politisk värdekompass som i alla lägen står för solidaritet, gemenskap, människovärde och frihet. När andra bara söker makten för maktens skull så bärs vi av en större idé och en
  vision om det goda samhället.

  I praktiken betyder det stärkta familjer oavsett konstellation och trygga äldre med stärkt ekonomi. Frihet för invånare att själva få utforma sitt och sina familjers liv utan statens ständiga klåfingrighet.

  Det innebär att vi inte ställer upp på regeringens politik att förhindra flyende barn och föräldrar att kunna återförenas – barn och föräldrar hör ihop och Kristdemokraterna värnar verkligen om flyktingfamiljers återföreningsrätt. Vi föreslår och kräver en äldreboendegaranti för alla de över 85 år som idag känner sig otrygga och samtidigt nekas boende i kommunerna. Motalas äldre väntar förresten fortfarande på ett nytt äldreboende, när sätts spaden i jorden?

  Ramen runt bokstäverna i loggan visar att vi tror det är viktigt att politiken vet sina gränser. När socialdemokrater och vänsterpartister med flera vill bestämma hur familjerna ska planera sin föräldraförsäkring och när de ska placera sina barn i förskolan säger vi stopp! Det finns gränser för vad politiken ska lägga sig i. Låt familjerna själva bestämma – de känner sina barns behov bäst.

  Med denna vision och samhällsidé kommer vi fortsätta att föra kampen mot rödgröna majoriteter både på lokal nivå och på riksnivå, så vår nya logga – den beskriver verkligen vilka vi är och vad vi vill.

  Kristdemokraterna Motala
  Jan Gyllenhammar, gruppledare
  Erik Forslund, ordförande

  Källa: MVT ”Papperstidningen 2017-04-19”