• Lars kanske gör Lars sällskap i EU

    Kristdemokraternas valsedel till Europaparlamentet är nu fallställd. Partifullmäktige sammanträdde i Andrakammarsalen i riksdagen och beslutade bland annat om att ha journalisten Lars Adaktusson som förstanamn och toppkandidat.

    En östgöte finns också med som kandidat på den beslutade valsedeln. Lars Eklund från Askeby, till vardags ansvarig för den regionala kulturpolitiken i Östergötland, står på plats 33 på listan.

    – Det känns mycket hedrande att vara enda östgöte på valsedeln. Jag ska gå in i valkampanjen med full kraft och göra mitt yttersta för att Kristdemokraterna ska få ett starkt stöd i EU-valet från Östergötland!, säger Lars Eklund, på plats i andrakammarsalen i riksdagshuset.

    Det finns alltså chans att få in två Lars i Europaparlamentet, dels förstanamnet Adaktusson, dels östgötakandidaten Eklund.

    – Det har hänt tidigare att kandidater längre ned på listor, kryssat sig in i Europaparlamentet. Min ambition är att samla så många kryss som möjligt, och förhoppningsvis göra min namne sällskap till Bryssel!, avslutar Lars Eklund.

    LARS LARS