• Kristdemokraterna

   

  Kristdemokraterna är ett värdeorienterat borgerligt parti som står för demokrati byggd på kristen människosyn och värdegrund.  Skola, vård, omsorg om de äldre och trygghet är våra prioriterade frågor. En vanlig missuppfattning är att man måste vara religiös eller religiöst engagerad för att vara med men alla som delar våra idéer är välkomna i partiet.

  Om Kristdemokraterna

  – Kristdemokraterna i Sverige bildades 1964.
  – Alf Svensson var partiledare mellan åren 1973-2004.
  – Göran Hägglund valdes till partiledare 3 april 2004.I januari 2015 meddelade han sin avgång.
  – Ebba Busch Thor valdes till partiledare den 25 april 2015.
  – I det senaste riksdagsvalet fick Kristdemokraterna 4,6 % av rösterna.

  Kristdemokraterna kom in i Riksdagen för första gången 1985. Då var partiledaren Alf Svensson ensam riksdagsledamot för Kristdemokraterna. 1991 – 1994 satt Kristdemokraterna i regeringen tillsammans med Moderaterna, Folkpartiet och Centern. Mandatperioderna 2006-2010 och 2010-2014 hade Kristdemokraterna regeringsmakten tillsammans med Moderaterna, Folkpartiet och Centern under namnet Alliansen. Under den mandatperiodien var Göran Hägglund socialminister med ansvar för bland annat familjepolitik. Maria Larsson äldre- och folkhälsominister och Stefan Attefall Civil- och bostadsminister.
  Kristdemokraterna är representerat i EU-parlamentet av Sara Skyttedal och David Lega.

  Kristdemokraterna i Simrishamn ser gärna fler engagerade för vår sak. Tveka inte att ta kontakt med oss om du vill göra en insats för att förändra styret av Simrishamn.

  Vår partiavdelnings ordförande i Simrishamn är Paul Frogner Kockum och vi representeras av kommunfullmäktigegruppen som består av:  Anne-Li Roshagen (ledamot), Paul Frogner Kockum (förste ersättare) och Jan Rydén (andre ersättare).