• Nu blir det möjligt att vaccinera vårdpersonal

  Folkhälsomyndigheten har idag öppnat upp för att vårdpersonal ska kunna vaccineras redan nu på grund av den höga arbetsbelastningen. Vaccinationen ska kunna ske parallellt med invånare och personal på kommunens vårdinrättningar.

  – Det är väldigt bra att denna möjlighet nu ges. Genom att vi kan påbörja vaccinering av vårpersonal som jobbar med IVA, IMA, på akuten eller andra covidavdelningar så har vi en kapacitet att hjälpa svårt covidsjuka, säger

  Mimmi Westerlund KD, vice ordf i sjukhusstyrelsen.
  Region Uppsala har tidigare tagit ett beslut om en vaccinationsplan i överensstämmelse med FHM:s prioriteringar. Den ligger fast men det finns nu också en möjliget att plocka in en grupp till i den första fasen.
  Den 27: e december kom de första 200 doserna vaccin till länet, i slutet av vecka 53 togs 2950 doser emot och denna vecka kommer ytterligare 2950 doser.
  – Allt ser hittills ut att löpa på som planerat. Att EU idag också godkände Modernas vaccin var också viktigt för att allt ska rulla på. Jag är otroligt glad för att vi redan nu kan se att många av våra äldre på boenden runt om i länet fått en första dos vaccin, liksom deras personal.
  I fas två får olika medicinska riskgrupper och personer över 70 år vaccinering mot covid-19.