• Redo för en ny regering och århundradets vårdreform

  Ebba Busch vill ha en ny regering! En borgerlig regering med Ulf Kristersson som statsministerkandidat. En handlingskraftig regering som kan ta tag i de svåra frågorna som migrationsfrågan, NATO-inträdet, brottsbekämpningen, vårdköerna och kärnkraften. Under de senaste åren har Sverige fått uppleva återkommande regeringskriser. Det beror i stort sett på att Socialdemokraterna är beroende av tre partier–V, MP och C–som vägrar tala med varandra. Låt oss lösa de frågor Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Centerpartiet idag är försplittrade för att lösa, vädjar Ebba Busch.-Jag vill tala om Svenssonlivet, trots att jag kan föreställa mig hånflinet hos den kulturradikalavänstern. Och om en känsla som finns bland många i vårt land. En känsla av att något håller på att gå förlorat. Att det blir allt svårare att genom eget arbete skapa sig ett gott liv. Att det blir allt svårare att uppnå de där tre V:na-Villa, Volvo och Vovve.Vanliga människors drömmar är värda att värna, säger Ebba Busch.-Politikens uppgift är inte att lösa människors alla problem–men vi kan sträva efter att göra livet lite lättare att leva. Tyvärr känner många nu att politiken istället gjort det svårare att leva. Det har blivit dyrt att vara svensk. Vi har fått ”Magdapriser” på elen! Bensinen! Maten! Och nu räntorna!Beräkningar visar att en genomsnittlig tvåbarnsfamilj kommer få ökade kostnader på över 50 000kronor i år och nästa år. Ebba pekar också på att Sverige blivit ett köland, för att flyga från Arlanda, för att få ett pass och så vidare.

  -Men de köer som väcker min urilska är vårdköerna. Köerna till provtagning–som tvingar människor gå med ångest och oro i vardagen. Köerna till BUP-även för fjortonåringar med ätstörningar. Köerna till cancervård-även om det finns spridningsrisk.

  -Vår sjukvård är bra när man väl får ta del av den–men vårdköerna är rekordlånga. De senaste åtta åren har vårdköerna mer än tredubblats. Just nu är det 140 000 människor som lidit och väntat olagligt länge på vård. Sverige har fler läkare än EU-genomsnittet men de träffar betydligt färre patienter än sina europeiska kollegor. Vi lägger mer pengar på vården än EU-genomsnittet men har lägst antal vårdplatser per capita. Det här är ett systemfel.

  – Norge och Danmark hade länge samma system som vi. Men de tog mod till sig, avskaffade sinalandsting, gjorde vården till ett gemensamt nationellt åtagande och kunde sedan kapa köerna. Nu är det dags att säga adjö till regionerna (f d landstingen)efter 160 år och göra ”århundradetsvårdreform”.Ebba Busch fick mycket uppmärksamhet för sitt uttalande i Ekots lördagsintervju där hon undrade varför det var poliser som blev skadade och retirerade och inte de islamistiska upploppsmakarna. Hon vill ge svensk polis bättre förutsättningar och sneglar även där åt Danmark. Där gick rikspolischefen till partierna med en lång lista på åtgärder han ansåg sig behöva. Alla partier frånhöger till vänster slöt upp och gav polisen det de bett om. Även i Sverige gick rikspolischefen, hösten2019, till partierna med förslag på reformer polisen ansåg sig behöva för att klara sitt uppdrag. Partierna till vänster strök det mesta.

  -Skillnaden är slående. I Danmark har antalet gängbrottslingar minskat med en tredjedel. Men här har den gångna våren varit den blodigaste i modern tid. Ebba Busch kan inte tala om det här utan att komma in på KD:s hjärtefråga–familjen.

  -Det bästa sättet att stoppa brottslighet på är att förebygga brott. Så enkelt samtidigt så svårt! Nej, ingen familj är perfekt. En del familjer är till och med destruktiva. Men i de breda lagren i alla delar av samhället är ett tryggt föräldraskap det främsta värnet mot gatans värderingar och en kriminell livsstil.

  -Den som verkligen vill förebygga brott fokuserar på att bygga upp trygga familjer. Vi förstår vikten av trygga familjer och föräldrar för att bygga ett gott samhälle. Tyvärr kan man inte säga detsamma om de rödgröna. Titta bara på skillnaderna i familjepolitiken. Vi vill införa en flexibel föräldraförsäkring för att stödja familjerna. De vill tvångsdela föräldraförsäkringen för att styra familjerna.

  -Det här är inte raketforskning! Det finns inga trygga samhällen utan trygga familjer! När familjer mår bra så mår samhället bra! Därför sätter vi familjen främst! Igår, idag och imorgon!