• Det räcker nu…..

  ALVESTA. Jessica Johansson, som är ny ordförande för Kristdemokraterna i Alvesta, är mycket bekymrad över den otrygghet hon upplever i Alvesta centrum.
  Hon vill ha kommunala ordningsvakter och sätta upp kameror för att minska otryggheten.
  – Jag vågar inte gå ensam i centrum i Alvesta efter skymningen. Jag skulle vilja se poliser på gatorna, jag vill att Alvesta ska vara en trygg och trevlig ort, säger hon.

  Mordet på en kvinna på Järnvägsgatan nyligen har skakat om Alvesta och satt ljuset på otryggheten i centrum.
  Kristdemokraterna och den nye ordföranden Jessica Johansson har precis som många andra reagerat på händelsen med avsky.
  – Men jag är inte ett dugg förvånad. Det är otryggt i det området, hemtjänstens personal har berättat att det känner av det när de är där. De känner sig iakttagna på ett otrevligt sätt av män som står och hänger utanför livsmedelsbutiken vid Järnvägsparken, det är ju bara män som är där, säger Jessica Johansson.
  – Dessutom finns det så mycket droger i Alvesta, och gäng med unga invandrarkillar drar runt i centrum och skapar otrygghet. De hänger bland annat vid Willys och på järnvägsstationen. Många blir rädda när de ser mörka unga män i grupp som gapar och skriker på ett annat språk, de upplevs som hotfulla, lägger hon till.
  Jessica Johansson säger att hon själv har erfarenhet av gängen. Hennes man Göran Johansson äger Ica Supermarket på Allbogatan i Alvesta och hon jobbar i butiken.
  De har problem med gäng med unga invandrarkillar som hänger i och utanför butiken.
  – De kan bara gå rakt in i butiken och plocka på sig saker och gå ut med dem utan att betala. Om vi säger till dem har de ingen respekt alls, de har ingen respekt för någon. De står och skriker inne i affären och kallar tjejer för horor, berättar Jessica Johansson.
  – Vi har tvingats att stänga kundtoaletterna stundtals och plocka in våra stolar vid spelhörnan på grund av de här gängen, och det är knappt någon mening att ringa till polisen för de kommer ju inte.
  – Polisen borde visa sig mer i Alvesta, och kommunpolisen Ola Severinsson får gärna komma hit till vår Ica-butik på kvällarna så får han se med egna ögon hur det är.
  Jessica Johansson säger att hennes hjärtefrågor och stora mål är att se till att Alvesta ska vara tryggt, trevligt och säkert att leva och bo i.
  För att skapa den tryggheten vill hon göra det mysigt i centrum med bra belysning så att folk vågar gå ut på kvällarna, säger hon.
  – Vi i KD vill sätta upp kameror där det är mycket människor som rör sig i centrum, som vid stationen och på Storgatan till exempel. Det är en trygghet, för då har polisen bildbevis om det skulle ett brott.
  – Om nu polisen inte hinner med alltid, så hade det varit bra med kommunala ordningsvakter i Alvesta som kan skapa trygghet. Det skulle kosta 5 miljoner kronor om året i Alvesta, säger Jessica Johansson.