Kristdemokraterna har nu utsett toppkandidaterna till riksdagen

Jimmy Loord, Nybro, Gudrun Brunegård, Vimmerby och Eric Dicksson, Kalmar är kristdemokraternas topptrio inför kommande riksdagsval.

14938247-10154666819807594-1166474112951898209-n

Under torsdagskvällen höll Kristdemokraterna i länet ett välbesökt nomineringsmöte inför riksdagsvalet. En process med nomineringar från partiavdelningarna och provval har genomförts under hösten.

Nomineringskommittén redovisade sitt arbete och därefter följde en utfrågning av de tre toppkandidaterna med möjlighet för ombuden att ställa sina frågor.

Nomineringsmötet med ombud från hela länet samlade sig slutligen till beslut och det blev bifall till det framlagda förslaget. Partiledaren Ebba Busch Thor kommer att stå först på valsedeln men därefter följer länets kandidater som toppas av Jimmy Loord följd av Gudrun Brunegård och Eric Dicksson.

– Jag känner mig mycket hedrad över ett starkt förtroende. Nu börjar det hårda arbetet. Vi har många stora samhällsfrågor att arbeta med. En ökad otrygghet i samhället. Funktionsnedsatta som får sin assistans indragen. Detta kan inte accepteras! Jag är beredd att bli en stark politisk röst i riksdagen och jobba utifrån ett tydligt Kalmar läns perspektiv, säger Jimmy Loord i en kommentar efter nomineringen.

– Det är ett stort förtroende att få finnas med i länets topptrio. Jag kommer att arbeta hårt för familjernas valfrihet, äldres rätt till trygghet och värdighet och för allas rätt till vård när man behöver det, säger Gudrun Brunegård.

– Jag är hedrad och glad och ser fram mot att få jobba med Jimmy, Gudrun och hela distriktet för valvinst 2018, säger Eric Dicksson


Stafettväxling i riksdagen: Loord lämnar riksdagen – Brunegård efterträder


Läs mer

Du ska kunna lita på vården!


Läs mer

Varför röstar du på KD?


Läs mer

Utred fördelarna med att bygga nytt Västerviks sjukhus vid E22


Läs mer

Fixa LSS-haveriet Hallengren!


Läs mer

Välfärdslöftet – En budget för vård, omsorg och trygghet


Läs mer

Anders Andersson: -Trägen kamp för pensionärernas resor ger resultat!  


Läs mer

Brunegård: Glad och hedrad över förtroendet


Läs mer

Partidistriktsårsmöte Kd Kalmar län


Läs mer

Dags för pensionärer att få sänkt skatt!


Läs mer