• 2011 Byarums skola (Alliansen)

    Landsbygden runt Byarumsjuder av liv vilket bland annat syns i att antalet elever i Byarums skola ökar. Generationsväxlingar och attraktiva landsbygsboenden gör att trycket på förskolan och skolan i Byarum är stort. Utbyggnaden av Log-point-området kommer också att öka Byarums attraktivitet.
    De befintliga lokalerna är slitna och klarar i dagsläget inte att möta efterfrågan på platser. Barn- och utbildnigsnämnden har därför föreslagit att förskolebarnen i Byarum med omnejd istället skall erbjudas plats i Vaggeryd.
    Under de senaste mandatperioderna har stora satsningar gjorts på landbygdsskolorna i kommunen. Den skola som återstår att renovera och anpassa till gällande och framtida behov är Byarums skola.
    Vi Allianspartier vill att hela kommunen skall leva och vill därför att en renovering och utbyggnad/nybuggnad av Byarums skola påbörjas snarast. För att slippa köra förskolebarnen till Vaggeryd vill vi att kommunen under tiden ordnar tillälliga lokaler i Byarum. Tänkbara lösningar kan vara att hyra färdiginredda förskolemoduler (se exempelvis www.expandia.se) eller förhyrning av tillfälliga lokaler som t ex Byarums prästgård, Byarums missionshus eller andra lämpliga lokaler.
    Vi allianspartier vill:
    – att en utredning om utbyggnad alternativt nybyggnad av Byarums skola påbärjas snarast.
    – att kommunen från höstterminens start 2011 och under byggtiden erbjuder förskolebarnen plats i tillfälliga förskolelokaler i Byarum.
    För Allianspartierna i Vaggeryds Kommun
    Ing-Marie Paulsson (M)
    Stefan Ottosson (KD)
    Ewa Magnusson (FP)
    Utskriftsversion:

    Renovering_och_utbyggnad-nybyggnad_av_Byarums_skola.pdf

    Beslut Kf2011-140:
    Avslag med hänvisning till en utredning av hela område Norr

    Kf2011-140_Renovering_och_utbyggnad-nybyggnad_av_Byarums_sk.pdf