• Årets Kristdemokrat – Elisabeth Lago Nilsson

  ELN Årets kristdemokrat

  I samband med Kristdemokraternas kommun- och landstingsdagar i Helsingborg utsåg tidningen Kristdemokraten för 29:e året i rad Årets Kristdemokrat. Utmärkelsen går till någon som arbetat för partiet lokalt eller regionalt.

  Bland kriterierna för vad som ska gälla för utmärkelsen finns att hon eller han ska ha bidragit till att ge partiet en hög profil och framgångsrikt drivit och fått gehör för kristdemokraternas politik. Detta är kriterium som väl passar in på Elisabeth Lago Nilsson, kommunpolitiker i Vimmerby.

  Elisabeth Lago Nilsson är ledamot i Vimmerbys kommunfullmäktige och ordförande i Socialnämnden, ersättare i landstingsfullmäktige och ledamot i psykiatri beredningen. Dessutom är hon ledamot i lokalavdelningens styrelse.

  Elisabeth Lago Nilsson har det politiska ansvaret för utvecklingen av välfärdsfrågorna – äldreomsorg, funktionshinderfrågor och individomsorg – i Vimmerby kommun.

  Det som kännetecknar Elisabeth Lago Nilsson är att hon är väl påläst och idérik som nämndsordförande. Hon gör socialnämnden och sig själv samt partiet känt via media och många möten med människor. Elisabeth deltar också aktivt i kampanjaktiviteter, finns ofta ute bland folk på torg och marknader.”

  – Jag är jätteglad och stolt över utmärkelsen, det är en oerhörd uppmuntran som jag ska leva på länge säger Elisabeth Lago Nilsson.