• Årsmöte för kristdemokraterna – inget för Jaså-sägare!

  Kristdemokraterna i Vimmerby har hållit årsmöte. Lokalavdelningens ordförande, Gudrun Brunegård, hälsade ett 25-tal personer välkomna, däribland dagens talare, riksdagsledamoten Andreas Carlson från Mullsjö, som också sitter i partistyrelsen.

  IMG_0722

  Årsmötet gästades av en latinamerikansk grupp, som bor i Vimmerby sedan en tid. De framförde några sånger till ackompanjemang av piano och violin.

  IMG_0702

  Andreas Carlson utgick i sitt anförande från att citera en dikt av Gustaf Fröding, som han ofta hört Alf Svensson återge, när Andreas jobbade tillsammans med Alf i Bryssel:

  Världens gång

  Havet välte, stormen ven,
  vågorna rullade asklikt grå.
  ”En man är vräkt över bord, kapten!”
  Jaså.

  ”Ännu kan ni rädda hans liv, kapten!”
  Havet välte, stormen ven.
  ”Ännu kan en lina den arme nå!”
  Jaså.

  Vågorna rullade asklikt grå.
  ”Nu sjönk han, nu syns han ej mer, kapten!”
  Jaså.
  Havet välte, stormen ven.

  – Vi får aldrig bli några Jaså-sägare. Istället ska vi engagera oss och med vår politik göra skillnad för människor, sa Andreas Carlson.

  – Kristdemokraterna är ett parti som har sin grund i en entreprenörsanda på kristen grund, där man ser möjligheter istället för hinder, och ändrar på lagar och regler när människor kommer i kläm. Vi vill förbjuda likgiltigheten, fortsatte han.

  –  Den allra viktigaste frågan för oss är familjepolitiken. Opinionsmätningar visar att vi är det parti som har störst förtroende när det gäller att skapa förutsättningar för familjerna, avslutade Andreas Carlsson.

   Årsmötet ställde frågor till Andreas innan han tackades av Gudrun Brunegård med en ”Lyftet”-statyett.

  Gudrun informerade sedan om förberedelserna inför valet till Europaparlamentet i maj. Hon är kristdemokraternas kandidat från Kalmar län och ska denna vecka till Bryssel på utbildning tillsammans med Lars Adaktusson och övriga kandidater.

  Elisabeth Lago Nilsson och Göran Gustafsson berättade om det kommunpolitiska arbetet, och då särskilt inom socialnämndens område.

  Våra latinamerikanska vänner sjöng några sånger till innan det var dags för servering och lotterier samt följt av årsmötes förhandlingar. Bland annat fastställdes kommunvalsedeln inför höstens val.

  IMG_0731

  Till ordförande omvaldes Gudrun Brunegård, med Ola Gustafsson som vice ordförande. I styrelsen ingår även Elisabeth Lago Nilsson, Torbjörn Sandberg och Thomas Karlsson. Ersättare är Jaroslav Sranka, AnnSofi Henriksson och Göran Gustafsson.