• Höstfest med jazz och ideologi

  En skön syntes medlla ord och ton uppstod vid kristdemokraterna i Vimmerbys höstfest, där Elisabeth Lago Nilsson hälsade välkomna.

  Musikerna Lars-Erik (Sigge) Olofsgård och Lina Hultgren är till vardags verksamma vid Kulturskolan i Hultsfred. På saxofon, flygel och röst framförde egna kompositioner med ett tonspråk i jazzton, fick de stressade deltagare att hitta lugnet i tillvaron.

  Jimmy Loord

  Gudrun Brunegård introducerade sin nye, närmaste medarbetare i landstingsarbetet, Mörlundasonen Jimmy Loord, numera bosatt i Nybro. Sedan en vecka ägnar han sig nu åt politik på heltid, som politisk sekreterare i den kristdemokratiska landstingsgruppen. Han är också ersättare i landstingsstyrelsen, där han gjorde debut tidigare samma dag.

  – Det som fick mig att fastna för just Kristdemokraterna är ideologin, med sin kristna värdegrund och fokus på människovärdet. Förvaltarskapsprincipen, med sitt ansvar för miljön idag och för våra barn, är en annan av grundprinciperna. Så även subsidiaritetsprincipen, som innebär att beslut ska fattas på den mest ändamålsenliga nivån. Beslut som familjen har bäst förmåga att bedöma ska inte politiker lägga sig i. Solidaritetsprincipen manar till omtanke om våra medmänniskor, vare sig de finns i utvecklingsländer eller i vårt närområde, säger Jimmy Loord.

  – Slutligen har kristdemokratin, som enda politiska parti, insikten om människans ofullkomlighet. Vi människor har insikt och kan skilja mellan gott och ont, men ändå väljer vi ibland att inte göra det goda. Det innebär att inte heller politiker är fullkomliga. Det finns väldigt stora risker om all makt samlas på ett parti eller på en person. Därför hyllar vi demokratin, och det känns jätteroligt att jag nu får möjlighet att ägna mig åt demokratiarbete, avslutade Jimmy Loord.

  Sigge o Lina

  Efter ytterligare ett par musikstycken med Sigge Olofsgård och Lina Hultgren övergick man till trivsamt samspråk över kvällens fika ett lotteri med ett rikt bord med skänkta vinster.