KRISTDEMOKRATERNAS VIKTIGASTE FRÅGOR

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman.

  • Barn och familj
  • Jobb och äldres ekonomi

KRISTDEMOKRATERNA AGERAR I SÄKERHETSKRISEN

Vad vill vi Kristdemokrater

KD – för ett friare och varmare samhälle

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman. Ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter.

Läs mer

Politiken ska inte toppstyra!

Jag tycker att politiken och samhället ska byggas underifrån. Politiken ska stödja och ge förutsättningarna – inte styra. Familjen spelar en avgörande roll, det är där vårt samhälles framtid formas. Vi vill ge mer makt till föräldrarna så att de kan ge en bra grund till sina barn. Vi tycker att de själva ska få bestämma över hur de vill göra med föräldraledigheten, barnomsorgen och tiden med barnen. Vänsterregeringen jobbar tvärtom. De vill minska familjens valfrihet och möjlighet till mer tid för barnen. Det säger jag och alla andra kristdemokrater nej till. Vi kommer ta kampen för familjen.

  • Ebba Busch Thor
  • Partiledare, KD

Följ oss på sociala medier

2 days ago

Kristdemokraterna

Idag publicerades en intervju med partiledare Ebba Busch Thor i DN. Det är en lång intervju som handlar om hennes första tre år som partiledare och fokuset inför höstens val.

”Två saker har varit särskilt viktiga under de tre första årens partiledarskap, berättar hon. Att få de lokala kristdemokraterna att våga ta politisk strid i andra frågor än familjepolitiken. Och att göra värderingsfrågan modern.”

www.dn.se/nyheter/politik/ebba-busch-thor-om-vi-aker-ur-riksdagen-borde-jag-fa-sparken/
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 days ago

Kristdemokraterna

Grattis Israel på självständighetsdagen! Vi kommer fortsätta att arbeta för stärkta relationer mellan Sverige och Israel. ... See MoreSee Less

View on Facebook

4 days ago

Kristdemokraterna

Skolan ska vara en trygg plats för alla barn. Dessvärre ser vi att det inte är så idag, bland annat porrsurfas det på skoltid. Medelåldern för när pojkar börja porrsurfa ligger idag på 12 år. Vi kristdemokrater tycker att internetleverantörerna bör ha en skyldighet att erbjuda ett porrfilter utan extra kostnad till de konsumenter som önskar. Dessutom ska alla skolor ha ett porrfilter i sin digitala utrustning.

Därför har vi idag röstat i Riksdagen för att förskolor, grundskolor och gymnasieskolor ska ha ett verktyg på datorer och nätverk som används i undervisningen så att pornografiskt material filtreras bort. #porrfriskola
... See MoreSee Less

View on Facebook
  • Följ oss på sociala medier: