• Loggan visar vad KD är och vad KD vill

  Någon tycker att det är den snyggaste loggan av alla partiers, någon annan att den är simpel. Smaken är som baken och det är väl så det ska vara. Men eftersom en del gör sig lite roliga över loggan och det där strecket som ingår så vill jag förstås ta tillfället i akt och beskriva vad Kristdemokraternas nya logga står för.

  Strecket under bokstäverna KD beskriver den värdegrund som partiet vilar på. En kristen etisk värdegrund och människosyn som står för både frihet, ansvar och solidaritet utan socialism. I en tid när populism och alternativa fakta präglar stora delar av det politiska landskapet och unkna värderingar får luft under vingarna så tror vi det är viktigt med en tydlig politisk värdekompass som i alla lägen står för solidaritet, gemenskap, människovärde och frihet. När andra bara söker makten för maktens skull så bärs vi av en större idé och en vision om det goda samhället.

  I praktiken betyder det stärkta familjer oavsett konstellation och trygga äldre med stärkt ekonomi. Frihet för invånare att själva få utforma sitt och sina familjers liv utan statens ständiga pekfinger. Det innebär att vi inte ställer upp på regeringens politik att förhindra flyende barn och föräldrar att kunna återförenas. Vi kräver en äldreboendegaranti för alla de över 85 år som idag känner sig otrygga och samtidigt nekas boende i kommunerna.

  Ramen runt bokstäverna visar att vi tror det är viktigt att politiken vet sina gränser. När socialdemokrater, vänsterpartister och liberaler m.fl. vill bestämma hur familjerna ska planera sin föräldraförsäkring och när de ska placera sina barn i förskolan säger vi stopp. Det finns gränser för vad politiken ska lägga sig i.

  Med denna vision och samhällsidé kommer vi fortsätta att föra kamp mot regeringens och vänsterns skadliga politik. Detta nu med en ny logga som tydligt beskriver vilka vi är och vad vi vill.

  (Insändare av Sara Lidqvist publicerad i april 2017)