• Företag som vill växa behöver hjälp från investerare

  – Vi måste blir bättre på att hjälpa företag som vill växa med investeringskapital. De offentliga pengarna finns men systemen gör det alldeles för krångligt för de företagare, såsom Angela Hafström på Mormor Magdas glass i Taberg, som behöver investeringshjälp för att kunna ta nästa steg, säger Irene Oskarsson (KD).

  20140211_141328Under tisdags eftermiddagen besökte riksdagsledamot Irene Oskarsson (KD) tillsammans med de lokala partivännerna Josef Hillerström och Berne Lorefors, Mormor Magdas glass i Taberg. Angela Hafström, ägare, grundare och verksamhetsansvarig, berättade om Mormor Magdas som tillverkar glass utifrån konceptet Därproducerat, vilket innebär att konsumenterna får reda på var produkten är tillverkad och varifrån ingredienserna kommer.

  Ägarna till Mormor Magdas glass är beredda att ta nästa steg med företaget och växa, men då behövs externa investerare.
  – Vi vill växa med vårt företag, men det är svårt att hitta externt kapital. Administrationen och reglerna kring olika former av investeringsstöd från det offentliga är ofta väldigt krångligt, berättade Angela.

  – Kristdemokraterna jobbar aktivt för att hitta former för att underlätta möjligheten för privatpersoner, företag och andra aktörer att investera i lokal företag, framförallt på landsbygden. Några former som vi lyfter fram i vår nya landsbygdsrapport är lokala investeringsbolag eller bygdekassor, säger Irene

  – Mormor Magdas glass använder lokala råvaror och stöttar genom sin tillverkning olika andra företag på landsbygden. Sådana initiativ och sådana tankar vill vi som kristdemokrater hjälpa till att stötta från politiskt håll, är Irene Oskarsson budskap.