Ett tryggare Solna för dig och din familj

  • Max 12 barn per förskolegrupp
  • Nytt äldreboende i Norra Solna
  • Vi tar ansvar för ett tryggare Solna

MAX 12 BARN PER FÖRSKOLEGRUPP!

Barngrupperna i Solna är för stora. Vi vill se ett lagstadgat krav på att barngrupperna för små barn inte får vara större än 12 barn.

Bli medlem i KD Solna!

Vill du också arbeta för en politik där kommunens kärnverksamhet sätts i första rummet? Vi säger nej till kommunala skrytbyggen och andra hitte-på-projekt som politiker ofta har en förkärlek för. Vi säger ja till fler äldreboenden, fler förskolor och mindre barngrupper och en trygghet som Solnaborna kan lita på.

Bli medlem!

Politiken ska inte toppstyra!

Jag tycker att politiken och samhället ska byggas underifrån. Politiken ska stödja och ge förutsättningarna – inte styra. Familjen spelar en avgörande roll, det är där vårt samhälles framtid formas. Vi vill ge mer makt till föräldrarna så att de kan ge en bra grund till sina barn. Vi tycker att de själva ska få bestämma över hur de vill göra med föräldraledigheten, barnomsorgen och tiden med barnen. Vänsterregeringen jobbar tvärtom. De vill minska familjens valfrihet och möjlighet till mer tid för barnen. Det säger jag och alla andra kristdemokrater nej till. Vi kommer ta kampen för familjen.

  • Ebba Busch Thor
  • Partiledare, KD

Följ oss på sociala medier

KD ökar med 1,3 procentenheter i DN/Ipsos senaste mätning och klarar spärren. . "Vi ska jobba lite till, så vi får vänta med skumpan", säger @peterkullgren Kristdemokraternas valledare.
https://t.co/TRQJYj3knc

Härligt besked inför helgen. Det tar sig när väljarna ges möjlighet att höra om vår politik på bästa sändningstid. Nu kör vi! 👍💪 #solna

Vi vill se ett tak på max 12 barn per förskolegrupp. Detta har vi en finansieringsmodell för som innebär att vi inte behöver höja skatten. Solna behöver också inrätta en barnomsorgsnämnd som endast fokuserar på förskolan. 👨‍👩‍👧‍👦 #Solna https://t.co/Lu4vd2mlAy

”Jag betackar mig för den klappen på huvudet utav Sveriges statsminister” - @BuschEbba

Stefan Löfven visade precis varför feminist som begrepp är värdelöst. Det säger ingenting om vilka värderingar man har eller hur man beter sig mot andra. #Debatten2018
https://t.co/KantCqATaA

Load More...

Vi tänker arbeta för fler små och lokala förskolor under nästa mandatperiod. 👨‍👩‍👧‍👦

Utöver små barngrupper är det viktigt att barnen också har mindre förskolor nära där de bor.

Håller du med? 👍
... See MoreSee Less

View on Facebook

TORSDAG 16/8 20.00 I SVT1
UTFRÅGNING AV EBBA BUSCH THOR (KD)

Ebba är en av Sveriges skickligaste talare, en orädd politiker och partiledare för ett litet parti som vågar mycket och håller vad vi lovar. Den här utfrågningen måste du följa ifall du ska rösta i riksdagsvalet 9 september. Speciellt om du vill byta regering. För utan KD blir det inget.

Glöm dina fördomar om KD. Vi är ett frihetligt parti som bygger på en stabil etisk grund. En del tror att man behöver vara religiös för att rösta på KD. Inte alls. Vår politik bygger på samma kristna tradition och humanism som ligger till grund för det västerländska samhället.

UTAN OSS BLIR DET INGET REGERINGSSKIFTE
... See MoreSee Less

View on Facebook

UTAN OSS BLIR DET INGET MAKTSKIFTE

Enligt flera undersökningar blir det inget maktskifte i Sverige. Det rödgröna blocket ser ut att bli större än Alliansen om KD inte är med.

Det är klart att vi kristdemokrater räknar med att göra en sjusärdeles valrörelse. Det brukar vi göra. Ebba Bush Thor är en skicklig kampanjpolitiker. Men når vi inte ända fram förlorar Alliansen de röster som skulle ge oss ett övertag mot regeringen Löfven.

Vad får man för sin röst då? När du röstar på KD lägger du din röst på ett frihetligt och marknadsvänligt parti som vill ha rimliga skatter och undvika slöseri med skattemedel. Vi betonar noga vad som är politikens uppgift och vad som inte är det.

Vi har suttit stabilt i alla borgerliga regeringar sedan vi kom in i riksdagen 1991. Man vet var man har oss.

I grunden är vi annorlunda än liberaler och socialister. I vår strävan efter ett gott samhälle bortser vi inte från individ och kollektiv, men fokuserar mer på de gemenskaper som finns däremellan; en livskamrat, familj, arbetskamrater, vänner, grannar, kyrkor, företag, föreningar och välgörenhetsorganisationer.

VI ÄR SAMHÄLLSBYGGARE.

Glöm dina fördomar om KD. Vi är ett frihetligt parti som bygger på en stabil etisk grund. En del tror att man behöver vara religiös för att rösta på KD. Inte alls. Vår politik bygger på samma kristna tradition och humanism som ligger till grund för hela det västerländska samhället.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Studiebesök på vårdcentral i Sollentuna 🏥

Under eftermiddagen besökte vårt kommunalråd Samuel Klippfalk en vårdcentral i Sollentuna tillsammans med landstingsråd Ella Bohlin (KD), Sollentunas kommunalråd Magnus Ramstrand (KD) och andra lokala företrädare. Samuel kandiderar till landstinget och detta var ett ypperligt tillfälle att lära sig mer om verksamheten på en vårdcentral.

Studiebesökets fokus var framtiden hälso- och sjukvård, där bland annat e-hälsa och gränssnittet mellan kommunernas och landstingets sjukvårdsansvar diskuterades med vårdcentralens läkare.

Tack för ett trevligt besök! 👍👨‍⚕️
... See MoreSee Less

View on Facebook
  • Följ oss på sociala medier: