Framtidstro för Örebro!

Tack för förtroendet att leda Örebro framåt. Nu fortsätter vi tillsammans att forma ett Örebro där friheten att forma sitt liv går hand i hand med ansvaret för våra medmänniskor.

KRISTDEMOKRATERNAS VIKTIGASTE FRÅGOR

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman.

  • Barn och familj
  • Jobb och äldres ekonomi

KD – för ett friare och varmare samhälle

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman. Ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter.

Läs mer

Vill du också vara med och påverka?

Bli medlem i Kristdemokraterna

Politiken ska inte toppstyra!

Jag tycker att politiken och samhället ska byggas underifrån. Politiken ska stödja och ge förutsättningarna – inte styra. Familjen spelar en avgörande roll, det är där vårt samhälles framtid formas. Vi vill ge mer makt till föräldrarna så att de kan ge en bra grund till sina barn. Vi tycker att de själva ska få bestämma över hur de vill göra med föräldraledigheten, barnomsorgen och tiden med barnen. Vänsterregeringen jobbar tvärtom. De vill minska familjens valfrihet och möjlighet till mer tid för barnen. Det säger jag och alla andra kristdemokrater nej till. Vi kommer ta kampen för familjen.

  • Ebba Busch Thor
  • Partiledare, KD

Följ oss på sociala medier

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException
Solution: See here for how to solve this error

Att möta varandra och bli ”du och jag” är viktigt. Människan är en gemenskapsvarelse och behöver mötesplatser som möjliggör det.

En mötesplats som är viktig för en del småbarnsföräldrar är Varberga familjecentral som Kristdemokraternas Kommunalråd Marlene Jörhag besökt under dagen, i sällskap med Anna Andersson, vice ordförande i programnämnd Social välfärd, och Sara Maxe, vice ordförande i Socialnämnden.

Personalen berättade om sin inriktning med utomhusträffar och sin delaktighet i omdaningen av Varbergaskogen och den sagostig som förlagts där. De förklarade också hur familjecentralen möter många av de barn som inte går på förskola, om alla viktiga hembesök som genomförs och att man har ett upparbetat samarbete med Folktandvården för att förbättra tandhälsan hos små barn.

Marlene, Anna och Sara kunde under besöket också konstatera att familjecentralen i Varberga möjliggör integration. Människor från olika områden möts i lekrummet eller vid fikabordet. Att det finns språkskola och att personalen peppar för simskola är andra exempel på hur integrationstanken är levande. En plats för barnen att leka kan också vara en plats för föräldrar att växa in i vår gemenskap.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Nu tas nästa steg i utvecklingen av ett nytt bad i Hästhagen då nödvändiga prover och tillståndsansökningar är inskickade. Just nu utreds förutsättningarna och nödvändiga tillstånd behandlas hos Länsstyrelsen och Miljönämnden. Planeringen för öppnandet av badet i sommar ligger fast.

– Det finns en efterfrågan på tätortsnära badmöjligheter, säger David Gelinder, presidieledamot i Programnämnd samhällsbyggnad. Inom tre kilometer bor det 28 000 människor och vår förhoppning är naturligtvis att det här friluftsbadet används och att människor upptäcker Hästhagens stora fritidsutbud och Karlslunds natursköna omgivningar.

wp.kristdemokraterna.se/orebro/nasta-steg-for-nytt-bad-i-hasthagen/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Ett nytt år är här!

Kristdemokraternas kommunalråd Marlene Jörhag startade upp det nya året med besök på förskolorna Galaxen och Eklunda. Det finns ett stort värde i att hålla ett öra mot verksamheterna och föra dialog med människorna i Örebro. Att vara ute och höra om de framgångar rektorer och personal ser i sitt arbete men även lyssna in de utmaningar man står i på olika skolor och förskolor är en del i detta. Idag fick Marlene med sig positiva exempel gällande samutnyttjande av lokaler, en prioriterad fråga även framåt. Hon fick också se flera kreativa alster som barnet producerat utifrån olika teman.
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Kristdemokraterna i Örebro

Kristdemokraterna i Örebro's cover photo ... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Kristdemokraterna i Örebro

Gott nytt år! Idag blir också barnkonventionen svensk lag. Något som verkligen är värt att uppmärksamma.Idag blir barnkonventionen svensk lag!

Det är något som är väl värt att fira. Barnkonventionen i svensk lag är något som vi kämpat för länge för att stärka barns rättigheter. Det kommer bland annat märkas inom rättsväsendet där barnen ställning kommer stärkas. Barnets bästa ska alltid komma i främsta rummet i alla åtgärder som rör barn.
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Kristdemokraterna i Örebro

Kristdemokraterna i Örebro's cover photo ... See MoreSee Less

View on Facebook
View on Facebook

Idag var sista tillfället för i år som vi serverade glögg och pepparkakor på Stortorget. Det är en trevlig tradition att finnas ute bland stressade julklappsshoppare och stämningsfulla flanörer. Med detta vill vi önska alla en riktigt God Jul! 🎄⭐️🎁 ... See MoreSee Less

View on Facebook

För att stimulera engagemanget för arkitektur och hålla fram goda exempel delar Örebro kommun varje år ut ett byggnadspris.

Anders Hagström (KD), ordförande i byggnadsnämnden fick idag dela ut priset för 2019 till det gamla sanatoriet i Adolfsberg. Byggnaden som uppfördes i början av 1900-talet har med varsam hand förvandlats till ett bostadshus med unik karaktär. Den nationalromantiska institutionsbyggnaden rymmer idag moderna lägenheter med fina boendekvaliteter och välanpassade tillägg som balkonger, takkupor och uteplatser.

- Priset finns ju till för att belöna goda resultat inom arkitektur och byggande men också för bredda diskussionen om kvalitéerna i nutida arkitekturen och samhällsbyggande. Det är en klart värdig vinnare, säger Anders.
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Kristdemokraterna i Örebro

Kristdemokraterna i Örebro's cover photo ... See MoreSee Less

View on Facebook
  • Följ oss på sociala medier: