• Vilka vi är

  Kristdemokraterna i Örebro är en lokal förening med lokalt engagemang som också är en del av den kristdemokratiska rörelsen. Vi sätter människovärdet främst och vill prioritera det som är nödvändigt för att bygga ett samhälle som håller ihop. 

  Vårt partinamn berättar vad vi står för – en demokrati byggd på kristen människosyn och värdegrund. En vanlig missuppfattning är att man måste vara troende för att vara med. Det är fel. Alla som delar våra idéer är välkomna i partiet.

  Fakta om partiet:

  • Partiets ordförande heter Ebba Busch.
  • Vi har 19 riksdagsledamöter. Kristdemokraterna fick sitt första riksdagsmandat 1991. I det senaste riksdagsvalet fick Kristdemokraterna 5,34 % av rösterna. Vi har drygt 25300 medlemmar. Vi är organiserade i 26 distrikt. Ett distrikt omfattar oftast ett län och vi är representerade i samtliga regioner.
  • I partiet finns också ett kvinnoförbund, ett ungdomsförbund, ett studentförbund och ett seniorförbund.
  • År 2005 startade organisationen KIC – Kristdemokratiskt Internationellt Center  som arbetar med demokratibistånd. De stödjer andra kristdemokratiska partier. I diktaturer stöttar de demokratirörelser som befinner sig i opposition.
  • Kristdemokraterna är representerat i EU-parlamentet av Sara Skyttedal och David Lega. På europeisk nivå utgör Kristdemokraterna en del av EPP – European People´s Party – en sammanslutning av kristdemokratiska partier i Europa.

   

  Kontaktuppgifter:

  Kristdemokraterna Örebro kommun
  Köpmang. 27 1 tr
  702 23 ÖREBRO
  orebro@kristdemokraterna.se

  Kristdemokraternas kommunalråd heter Susanne Lindholm Henningsson.
  Hon nås på susanne.lindholm@kristdemokraterna.se, susanne.lindholm@orebro.se
  eller 076-551 69 32.

  Kristdemokraternas politiska sekreterare heter Susanne Henning Aihonen, Elias Hallman och Kasper Avenbrand.

  Susannes kontaktuppgifter är susanne.aihonen@orebro.se eller 019-21 10 87
  Elias kontaktuppgifter är elias.hallman@orebro.se eller 019-21 41 88
  Kaspers kontaktuppgifter är kasper.avenbrand@orebro.se eller 019-21 21 95

  För frågor gällande lokalavdelningen kontaktar du med fördel lokalavdelningens ordförande Anders Hagström på anders.hagstrom@kristdemokraterna.se, 070-839 68 45.