Uppskattat besök av Roland Utbult

Det blev ett uppskattat besök av Roland Utbult när Kristdemokraterna ordnade sitt första fysiska möte i Sävsjö efter pandemin. Roland är riksdagsledamot och sitter i riksdagens kulturutskott. Han är även en välkänd och uppskattad kompositör, musiker och sångare. Roland berättade om sin väg in i politiken kombinerat med sånger som knöt an till det han berättade.

Roland Utbult sjöng ”Elsas Visa”. Denna är den första sång som en riksdagsledamot har sjungit i debatten i plenisalen i Sveriges riksdag. Texten handlar om hans möte med Elsa Lund som mot sin vilja lades in på mentalsjukhus och steriliserades i 30-talets Sverige.

Roland lyfte fram hur viktigt det är att fokusera på att förbättra vården och satsa på äldre och trygghetsfrågor. Han berättade om sitt arbete i kulturutskottet och om att Kristdemokraterna i kommande budgetförslag vill avdela mer medel för att framförallt stödja civilsamhället.

Therese Petersson var konferencier för mötet och Benjamin Petersson höll i en frågestund där Roland kommenterade och diskuterade dagsaktuella politiska frågor.

Det offentliga mötet hölls i Allianskyrkan i Sävsjö och alla som kom bjöds på god höstsoppa.

Läs mer om Roland Utbult på hans hemsida www.utbult.se


Efterlängtat bygge påbörjat


Läs mer

Roland Utbult – om arbetet i politiken


Läs mer

Sommarvitsippa


Läs mer

Magnus och Annicki på Sävsjö besök


Läs mer

Nu ska listan till kommunvalet börja ta form


Läs mer

Deklaration för en stark demokrati


Läs mer

Therese nytt toppnamn


Läs mer

Stefan årets kristdemokrat


Läs mer

Extra årsmöte den 19 april


Läs mer

Johanna är ny i partidistriktsstyrelsen


Läs mer