Inspiration inför EU-val

Under lördagen den 25 november höll partidistriktet sin höststämma i Nässjö. Det kommande EU-valet nästa år gick som en röd tråd genom dagen. Från Sävsjö kommun deltog Anna-Karin Yngvesson, Benjamin Petersson, Gunnel Lundgren, Fredrik Karlsson och Samuel Nickolausson.

Läs mer

Familjen i fokus på rikstinget

Runt 800 kristdemokrater samlades den gångna helgen 10–12 november i Helsingborg för att hålla riksting, partiets högsta beslutande organ, där bland annat ny politik slås fast och partiledning för de kommande två åren väljs. Bland ett 20-tal ombud från Jönköpings län fanns även Stefan Gustafsson och Benjamin Petersson från Sävsjö kommun.

Läs mer

Bästa förutsättningar för MC-utbildning

Kommunalråd Therese Petersson och barn- och utbildningsnämndens ordförande Fredrik Håkansson höll båda tal och ordnade gemensamt bandklippning när det var dags för invigning av Aleholmsskolans nya lokaler vid motocrossbanan i Vrigstad. Både betonade att det nya riksidrottsgymnasiet med inriktning mot motocross och enduro är ett resultat av ett gott samarbete med bland annat Vrigstad motorklubb, motorcykelorganisationen SVEMO och kommunens industrifastighetsbolag ABSI. Med de helt nya ändamålsenliga lokalerna är förutsättningarna a mycket goda för utbildningen och dess elever!

Insändare om familj och värderingar

Bengt Mattsson, är en av kristdemokraternas politiker i Sävsjö kommun. I det politiska arbetet är han ledamot i Myndighetsnämnden. Till vardags jobbar han också som volontär för Erikshjälpen i Vrigstad. Bengt har skrivit en insändare med rubriken ”Död åt familjen har blivit verklighet”. Rubrik och utgångspunkt är Gudrun Schymans välkända citat för ett 20-tal år sedan. Bengt lyfter familjens betydelse och den kristna värdegrunden som nödvändig för samhällsbygget och för att komma till rätta med de stora problem som vi har med kriminalitet med mera. Läs hela debattartikeln på följande länk:
Läs mer