Grattis Spångens förskola till 30 år

När förskolan Spången bjöd in till öppet hus och jubileum var Barn- och Utbildningsnämndens ordförande Fredrik Håkansson och ledamoten Miriam Brolin  på plats för att gratulera till de 30-åren. Förskolechef Karin Andersson visade runt i de fina lokalerna Förskolan har 100 barn fördelade på 6 avdelningar och är en bra arbetsplats där flera i personalen varit med ända sedan starten. Vi kristdemokrater önskar Spångens förskola och personalen stort lycka till under de kommande 30 åren!

Aktuell och uppdaterad hemsida i över 20 år

Vår hemsida är nu uppdaterad med alla nya politiker, valresultat, valstatistik och annat matnyttigt. En viktig funktion är att det finns en kalender där det är lätt att hitta allt som är på gång. För oss kristdemokrater är angeläget att  erbjuda alla våra väljare och andra intresserade bra information. En del i detta är att fortsätta den goda traditionen sedan 1997 med att vara aktiva på internet och hålla en hemsida som alltid är aktuell. Du kan läsa om vårt banbrytande arbete på internet på denna länk:  http://wp.kristdemokraterna.se/savsjo/pa-webben-anda-sedan-1997/

Starkt lag axlar ansvar för ny mandatperiod

Det är ett starkt kristdemokratiskt lag som från det nya året axlar ansvar i kommunens nämnds- och styrelsearbete! Du kan läsa om alla politiska uppdrag här på hemsidan under fliken ”Om oss”. På fotot ser du de alla som går in som ordförande i styrelser och nämnder. Från vänster: Hugo Cruz (kd) överförmyndarnämnd, Stefan Gustafsson (kd) Kommunstyrelsen, Susanne Sjögren (s) Kultur- och fritidsnämnd, Fredrik Håkansson (kd) Barn- och utbildningsnämnd, Johanna Danielsson (kd) Savman, Sven-Åke Gårdstam (kd) ABSI, Therese Petersson (kd) Sävebo, Kerstin Hvirf (s) Socialnämnd, Sten-Åke Claesson (c) Myndighetsnämnd. Utöver dessa är Per Danielsson ordförande i fullmäktige.

Bengt har en viktig roll i tung regionnämnd

Det är bra att politikerna i Region Jönköpings län enats om en blocköverskridande majoritetsledning som från detta nya år styr under benämningen ”Koalition för Region Jönköpings län”. Kristdemokraterna har genom Mia Frisk tagit över posten som ordförande i regionstyrelsen. För Sävsjö kommun är det mycket positivt att Bengt Swerlander är med som ersättare i regionfullmäktige och har klivit in som ordinarie ledamot i den viktiga Nämnden för trafik, infrastruktur och miljö. Med denna position blir det möjligt att driva på i en rad viktiga utvecklingsfrågor som exempelvis bättre vägar och kollektivtrafik. Vi önskar Bengt lycka till i detta viktiga regionala uppdrag!