Vår nya landshövding Brittis Benzler gjorde under onsdagen sitt första officiella besök i Sävsjö kommun. Med på mötet var från Länsstyrelsen Margareta Bure och Tomas Paulin. Från kommunen var kristdemokraterna Therese Petersson, Stefan Gustafsson med. Som kommunala tjänstemän var Jan Holmqvist, Kristin Nilsdotter Isaksson och Pierre Klasson med. Under mötet presenterades kommunen och gavs en bild av det som är våra ambitioner och vision. Vi berättade om de utmaningar vi ser framöver.

Vi pratade om vårt näringsliv och om behovet av bättre kommunikationer genom förbättring av riksväg 30, busslinje till Värnamo och tågstopp i Rörvik. Stockarydsterminalen väckte intresse och ett besök dit ska planeras. Vi hann också med att tala om arbetslöshet, integration vårt viktiga civilsamhälle, barn och unga, arbetslöshet och äldrefrågor. Vi avslutade besöket med en god lunch på Vrigstad värdshus.

Vi hoppas att vi skapat en bild av vår fantastiska kommun och nyfikenhet hos Landshövdingen. Vi ser fram emot bra samarbete och hoppas att snart få välkomna landshövding Brittis Benzler tillbaka till vår kommun!

Foton från besöket finns på vår Facebooksida ”Kristdemokraterna i Sävsjö”


Distriktsstämma med 60 årsjubileum


Läs mer

Strategier för politiska prioriteringar


Läs mer

Maria Larsson uppmuntrade på årsmöte


Läs mer

Självklart har Sävsjö en framtid


Läs mer

Maria Larsson kommer till årsmöte


Läs mer

Mer frihet och stöd i familjepolitik


Läs mer

Med en vitsippa önskar vi en God Jul!


Läs mer

Inspiration inför EU-val


Läs mer

Familjen i fokus på rikstinget


Läs mer

Bästa förutsättningar för MC-utbildning


Läs mer