Landshövding på besök

Vår nya landshövding Brittis Benzler gjorde under onsdagen sitt första officiella besök i Sävsjö kommun. Med på mötet var från Länsstyrelsen Margareta Bure och Tomas Paulin. Från kommunen var kristdemokraterna Therese Petersson, Stefan Gustafsson med. Som kommunala tjänstemän var Jan Holmqvist, Kristin Nilsdotter Isaksson och Pierre Klasson med. Under mötet presenterades kommunen och gavs en bild av det som är våra ambitioner och vision. Vi berättade om de utmaningar vi ser framöver.

Vi pratade om vårt näringsliv och om behovet av bättre kommunikationer genom förbättring av riksväg 30, busslinje till Värnamo och tågstopp i Rörvik. Stockarydsterminalen väckte intresse och ett besök dit ska planeras. Vi hann också med att tala om arbetslöshet, integration vårt viktiga civilsamhälle, barn och unga, arbetslöshet och äldrefrågor. Vi avslutade besöket med en god lunch på Vrigstad värdshus.

Vi hoppas att vi skapat en bild av vår fantastiska kommun och nyfikenhet hos Landshövdingen. Vi ser fram emot bra samarbete och hoppas att snart få välkomna landshövding Brittis Benzler tillbaka till vår kommun!

Foton från besöket finns på vår Facebooksida ”Kristdemokraterna i Sävsjö”


Sommarnummer av Vitsippan


Läs mer

Lieblingsplatz får årets Vitsippspris


Läs mer

Nästan bäst i Sverige i EU-val


Läs mer

Budget där vi bygger för framtiden


Läs mer

Kristdemokrater del av folkfest


Läs mer

Civilminstern på trevligt besök


Läs mer

Ella i topp till EU-val


Läs mer

Distriktsstämma med 60 årsjubileum


Läs mer

Strategier för politiska prioriteringar


Läs mer

Maria Larsson uppmuntrade på årsmöte


Läs mer