Uppskattat besök av Roland Utbult

Det blev ett uppskattat besök av Roland Utbult när Kristdemokraterna ordnade sitt första fysiska möte i Sävsjö efter pandemin. Roland är riksdagsledamot och sitter i riksdagens kulturutskott. Han är även en välkänd och uppskattad kompositör, musiker och sångare. Roland berättade om sin väg in i politiken kombinerat med sånger som knöt an till det han berättade.

Roland Utbult sjöng ”Elsas Visa”. Denna är den första sång som en riksdagsledamot har sjungit i debatten i plenisalen i Sveriges riksdag. Texten handlar om hans möte med Elsa Lund som mot sin vilja lades in på mentalsjukhus och steriliserades i 30-talets Sverige.

Roland lyfte fram hur viktigt det är att fokusera på att förbättra vården och satsa på äldre och trygghetsfrågor. Han berättade om sitt arbete i kulturutskottet och om att Kristdemokraterna i kommande budgetförslag vill avdela mer medel för att framförallt stödja civilsamhället.

Therese Petersson var konferencier för mötet och Benjamin Petersson höll i en frågestund där Roland kommenterade och diskuterade dagsaktuella politiska frågor.

Det offentliga mötet hölls i Allianskyrkan i Sävsjö och alla som kom bjöds på god höstsoppa.

Läs mer om Roland Utbult på hans hemsida www.utbult.se



Läs mer

Distriktsstämma med 60 årsjubileum


Läs mer

Strategier för politiska prioriteringar


Läs mer

Maria Larsson uppmuntrade på årsmöte


Läs mer

Självklart har Sävsjö en framtid


Läs mer

Maria Larsson kommer till årsmöte


Läs mer

Mer frihet och stöd i familjepolitik


Läs mer

Med en vitsippa önskar vi en God Jul!


Läs mer

Inspiration inför EU-val


Läs mer

Familjen i fokus på rikstinget


Läs mer