Konstgräsplan och moderna löparbanor bör prioriteras

I en debattartikel i Smålands Dagblad lyfter Fredrik Håkansson och Olivia Fransson fram behovet av mer engagemang för barn och unga i Sävsjö kommun. Konstgräsplan och moderna löparbanor anser de vara viktiga investeringar som bör prioriteras i kommande budgetarbete.

Här kan Du läsa artikeln i sin helhet: 

Engagemang för barn och unga

En av de absolut viktigaste byggstenarna i vårt samhälle är det rika föreningsliv som finns runt omkring oss. Hur hade det varit om vi inte hade haft alla dessa fantastiska ledare som oftast helt ideellt utan någon som helst ersättning ger av sin tid och sitt engagemang och gör en ovärderligt viktig insatts inte minst för våra barn och ungdomar.

Vecka in och vecka ut, år in och år ut så står de där, riktiga hjältar är de!
Här får våra barn och unga lära sig att samarbeta, ta ansvar och visa hänsyn. De känner vänskap och tillhörighet, lär sig att ta hand om varandra och får förståelse för att alla är lika mycket värda. Föreningslivet bidrar med goda förebilder och kunskaper om ett sunt leverne, här motverkas destruktivitet och utanförskap.
Som Kristdemokrater så ligger det ideella engagemanget, inte minst för våra barn och unga, oss väldigt varmt om hjärtat. Vi är måna om att ge föräldrar, lärare och ledare goda förutsättningar att investera mer av sin tid och sitt engagemang för att våra barn och ungas uppväxtvillkor ska bli så bra som möjligt, på så sätt bygger vi ett gott samhälle.
Ideella föreningar och organisationer är en mycket viktig del av vårt samhälle med många viktiga och samhällsnyttiga verksamheter och vi anser att det är viktigt att stimulera och stödja det engagemanget. Vi Kristdemokrater i Sävsjö kommun vill också arbeta för en attraktiv kommun, tex. genom att erbjuda goda möjligheter att på olika nivåer bedriva idrott och sport. Därför ser vi positivt på önskemålen om konstgräsplan och moderna löparbanor som fotbollsklubbarna och friidrotten har fört fram och vår ambition är att arbeta för att de anläggningarna ska bli en verklighet i Sävsjö kommun inom en snar framtid. Att investera i våra barn och unga och ge dem en meningsfull fritid är att investera för framtiden!

Fredrik Håkansson, Olivia Fransson
Kristdemokraterna i Sävsjö Kommun

 


Kommunalrådskandidat kliver fram i P4


Läs mer

Bra samtal på Sävsjö torg


Läs mer

Acko på besök i Vrigstad


Läs mer

Tack för besök under marknadsdagar


Läs mer

Nominera en mamma och vinn en tårta


Läs mer

Besök oss på Vrigstad marknad


Läs mer

Skräpplockning behövs hela året


Läs mer

Gunnel och Johanna med i distriktsstyrelse


Läs mer

Bistånd för katastrofhjälp och fredsbygge behövs


Läs mer

Bra dagar med 1000 Kristdemokrater i Karlstad


Läs mer