Engagemanget för musikskolan fortsätter

Engagemanget för den kommunala musikskola fortsätter och allt fler kommuner reagerar nu mot att undervisningen inte längre får ske på skoltid. Den skrivelse som Barn- och utbildningsnämndens ordförande Fredrik Håkansson tagit initiativ till har fått ett brett stöd i Jönköpings län och förutom Sävsjö kommun har den även skrivits under av Jönköping, Habo, Mullsjö, Gislaved, Vaggeryd, Gnosjö, Värnamo och Vetlanda kommuner.

Skrivelsen har i veckan skickats till bland annat utbildningsdepartementet, kulturdepartementet, organisationen Sveriges kommuner och regioner, statens kulturråd och kulturskolerådet. Engagemanget har redan fått uppmärksamhet på flera håll däribland en inbjudan till Kungliga musikhögskolan i Stockholm där Fredrik ska vara med i ett panelsamtal på temat ”Har det svenska musikundret någon framtid?” där bland annat skolminister Lina Axelsson Kihlbom är inbjuden att delta.

”Alla barn, oavsett var man bor, bör få så likvärdiga förutsättningar som möjligt att uppleva glädjen i att sjunga och spela instrument i kulturskolans regi. Om undervisningen behöver ske på skoltid så bör rektorn ha mandat att ta det beslutet utifrån elevens situation och skolans möjligheter att samordna verksamheterna. Det vore ett rimligt förhållningssätt i likhet med all annan ledighetsansökan som behandlas av skolan med elevens måluppfyllelse som grund för beslutet. Om man lyfter blicken så ser jag att kulturskolans musikundervisning skulle kunna berika och hjälpa skolan i sitt uppdrag och kanske vara precis det som ett barn behöver för att också lyckas i övriga ämnen.” säger Fredrik Håkansson

Skrivelsen kan du läsa på följande länk: Skrivelse_Kulturskolan_220308

Länkar till artiklar i ”läraren” och ”kulturskolerådet”:
www.kulturskoleradet.se/nyheter/forbattra-skolans-mojlighet-till-samverkan-med-kommunala-kulturskolan/
www.lararen.se/praktisk-estetiska-amnen/kulturskolan/politiker-tar-strid-for-kulturskola-pa-skoltid


Kommunalrådskandidat kliver fram i P4


Läs mer

Bra samtal på Sävsjö torg


Läs mer

Acko på besök i Vrigstad


Läs mer

Tack för besök under marknadsdagar


Läs mer

Nominera en mamma och vinn en tårta


Läs mer

Besök oss på Vrigstad marknad


Läs mer

Skräpplockning behövs hela året


Läs mer

Gunnel och Johanna med i distriktsstyrelse


Läs mer

Bistånd för katastrofhjälp och fredsbygge behövs


Läs mer

Bra dagar med 1000 Kristdemokrater i Karlstad


Läs mer