Margareta har fått årets vitsippspris!

Det var en överraskad och rörd Margareta Svensson som tog emot årets Vitsippspris.  Margareta gör en stor insats för kvinnor i Kenya som har det tufft genom att sälja väskor inom projektet Carryalifebag. Över en halvmiljon kronor har nu samlats in genom hennes enträgna arbete. Vitsippspriset delades ut vid ett väskcafé i frikyrkan Stockaryd och med vid utdelningen var ett helt gäng lokala Kristdemokrater med ordförande Benjamin Petersson och gruppledaren Therese Petersson i spetsen. Du kan läsa hela motiveringen till vitsippspriset på följande länk:

 

Vitsippspriset 2023  Margareta Svensson

Margareta Svensson har med beundransvärd energi och entusiasm arbetat med försäljning av väskor inom projektet Carryalifebag. Projektet spred sig till Sverige och Norge år 2016 och innebär att väskorna tillverkas av utsatta kvinnor i Kenya och alla intäkter går till sociala projekt i Kenya, såsom hjälp med mat hyra sjukvård och skola, samt till kvinnornas löner och till produktionen. Försäljningen ordnas av ambassadörer, däribland Margareta Svensson, som gör det helt ideellt och frivilligt.

Margareta är ofta på plats vid offentliga tillställningar i kommunen och i regel varje vecka har hon ett väskcafé i Stockaryd. Hittills har Margareta lyckats sälja över 2 900 väskor. Dessa har tillsammans inbringat en halv miljon kronor som nu bidrar till ett bättre liv för kenyanska kvinnor och deras barn. Sammantaget uppvisar Margareta Svensson ett imponerande driv och stor aktivitet till gagn för medmänniskor som har det svårt. Hennes gärning är därför en sådan positiv företeelse i vårt närsamhälle som Kristdemokraternas Vitsippspris syftar till att uppmuntra och uppmärksamma.

Margareta Svensson är en värdig mottagare av 2023 års Vitsippspris!


Per Danielsson agerar mot psykisk ohälsa


Läs mer

Vitsippa med sommarhälsning


Läs mer

Starkt med enighet om budget


Läs mer

Region och kommundagar inspirerade


Läs mer

Aleholm nu certifierat som Teknikcollege


Läs mer

Sävsjöpositiv partidistriktsstämma


Läs mer

Fullmäktige med många debattinlägg


Läs mer

Kom med på årsmötesfest


Läs mer

Inspirerande utbildningsdag


Läs mer

Från kommunalrådets skrivbord


Läs mer