Hemsida uppdaterad för ny mandatperiod

Välkommen att kolla in vår hemsida som nu är uppdaterad med alla nya politiker, valresultat, valstatistik och annat matnyttigt. En viktig ny funktion är att det nu mera finns en kalender där det är lätt att hitta allt som är på gång. Är angeläget att kunna erbjuda alla våra väljare och andra intresserade av kristdemokraterna bra information. En del i detta är att fortsätta den goda traditionen sedan 1997 med att vara aktiva på internet och hålla en hemsida som alltid är aktuell.

Vem hade kunnat ana att lanseringen av hemsida skulle nå över 50 000 träffar på 9 månader? Det var den 17 november 1997 som Kristdemokraterna i Sävsjö publicerade sin allra första hemsida på webben. Vi var då den första lokala partisidan i kommunen och en av de första i hela Sverige. Den första versionen snickrades ihop i Microsoftprogrammet ”Frontpage” som ett terapiprojekt under några veckors influensa. Första inlägget handlade om en motion om värdighetsgaranti i äldreomsorgen. Det var en mycket trevande start men samtidigt intressant att pröva helt nya möjligheter att kommunicera. Filosofin från början var att sidan skulle uppdateras mycket ofta och ha en enkel design som upplevdes som snabb att ladda in i dessa tider då surfning skedde med modem. Utvecklingen hade just då gått från första modemet med 2400 baud/ 2,4 kb/sekund till att 1997 klara 33.600 baud 33,6 kb/sekund. Detta är så långsamt att det med dagens mått mätt nästan är ingenting. Eftersom vi var så tidigt ute med hemsidan och eftersom vi uppdaterade flera gånger om dagen så blev den första hemsidan en enorm succé. Efter starten så började snöbollen så småningom rulla fortare och fortare och redan i augusti hade sidan haft ofattbara 50.000 besök. Vilket firades med tårtkalas på Tallbacken i Stockaryd.

Vi var många som undrade vilka alla dessa var som var inne kollade på hemsidan. Helt klart hade den fått ett nationellt genomslag och 2013 berättade en person som 1998 var anställd vid rikskansliet i Stockholm att de även på den nivån gick in flera gånger om dagen för att kolla upp vad som hände nere bland kristdemokraterna i Sävsjö kommun.
Samma grundkoncept och Frontpageplattform användes ända fram till 2010. När den gamla hemsidan lades ner hade den över 1000 sidor och dessa finns nu arkiverade på hårddisk som en dokumentation med massor av inlägg skrivna under de mest framgångsrika åren i kristdemokraternas historia i Sävsjö kommun.

Så här såg hemsidan ut 2010 när den togs ur drift

Så här såg hemsidan ut 2010 när den togs ur drift

2010 gjordes en uppdatering till ett enklare koncept som Kristdemokraterna tagit fram centralt och som administrerades via programmet ”FirstClass“

Här är firstClass varianten på hemsida som har använts från 2010 fram till januari 2014.

Här är firstClass varianten på hemsida som har använts från 2010 fram till januari 2014.

Under januari 2014 uppgraderades hemsidan igen och denna gång anpassades den till Kristdemokraternas nya WordPress-plattform för lokala hemsidor. Därmed lämnar vi statiska HTML-sidor och går över till mer bloggliknande dynamiska inlägg och sidor.
Den nya hemsidan ger många nya möjligheter för användarna att söka efter innehåll. Inte minst intressant är möjligheten till dialog med Kristdemokraterna i Sävsjö i form av kommentarer till enskilda inlägg och en stark integration med sociala medier som Facebook, Twitter. Direkt på sidan finns också länk till kristdemokratiska kommunalrådet Stefan Gustafssons blogg www.savsjo.blogspot.se.  Hemsidan är i format som anpassar sig till den plattform som används och fungerar lika bra på dator som på en smartphone.

Hör gärna av Dig till oss om Du har förslag till förbättringar av sidan!Läs mer

Distriktsstämma med 60 årsjubileum


Läs mer

Strategier för politiska prioriteringar


Läs mer

Maria Larsson uppmuntrade på årsmöte


Läs mer

Självklart har Sävsjö en framtid


Läs mer

Maria Larsson kommer till årsmöte


Läs mer

Mer frihet och stöd i familjepolitik


Läs mer

Med en vitsippa önskar vi en God Jul!


Läs mer

Inspiration inför EU-val


Läs mer

Familjen i fokus på rikstinget


Läs mer