Therese nytt toppnamn

Kristdemokraterna i Sävsjö kommun tar nu ett nytt avstamp för framtiden genom att utse Therese Petersson som nytt toppnamn på partiets kommunvalsedel i Sävsjö kommun! Therese blir därmed också partiets kandidat till kommunalrådsposten. Therese har stor erfarenhet från politiskt arbete. Hon är företagare och engagerad i ideella föreningar såväl som i Allians-pingstförsamlingen i Sävsjö.  Om hon efter valet blir utsedd till kommunalråd blir Therese första kvinna i Sävsjö kommun som får detta uppdrag.
På följande länk kan du läsa partiets pressmeddelande:

 

Pressmeddelande

Kristdemokraterna i Sävsjö kommun tar nu
ett nytt avstamp för framtiden genom att utse Therese Petersson som nytt toppnamn på partiets kommunvalsedel i Sävsjö kommun!

I mer än 20 år har Kristdemokraterna varit det ledande partiet i Sävsjö kommun. Stefan Gustafsson har under de här åren varit Sävsjö kommuns kommunalråd. Det har varit framgångsrika år som uppmärksammades så sent som i fredags genom utmärkelsen ”Årets kristdemokrat i Sverige”.

I höstas meddelade Stefan Gustafsson att han efter valet 2022 vill gå in i en annan roll i partiets arbete och att han inte kommer kandidera som kommunalråd för en ny mandatperiod. Ett arbete har sedan dess pågått i partiavdelningens styrelse och nomineringskommitté. De har efter en bred intern process föreslagit Therese Petersson som nytt förstanamn på valsedeln i kommunvalet och som partiets kandidat till nytt kommunalråd. Detta förslag har nu enhälligt fastställts av ett extra årsmöte för partiavdelningen.

Therese har en lång erfarenhet som politiker och har genom åren gjort stora insatser i partiavdelningens arbete. Hon har tidigare varit ledamot i kommunstyrelsen och är numera ordförande i kommunens fastighetsbolag Sävebo. Therese är 50 år och bor strax utanför Sävsjö. Hon driver tillsammans med sin make företag och på fritiden är hon ideellt engagerad i kyrka och föreningsliv.

Om Therese blir vald som nytt kommunalråd blir det första gången som en kvinna får denna position i Sävsjö kommun. Therese blir då också det första kommunalråd från Sävsjö sedan mitten på sjuttiotalet.

Pressbilder på Therese kan laddas ner på följande webbadress: https://wp.kristdemokraterna.se/savsjo/politiskt-extramaterial/

Vrigstad 2021-04-21

Benjamin Petersson
Partiavdelningens ordförande

Gunnel Lundgren
Nomineringskommitténs sammankallande


Bra samtal på Sävsjö torg


Läs mer

Acko på besök i Vrigstad


Läs mer

Tack för besök under marknadsdagar


Läs mer

Nominera en mamma och vinn en tårta


Läs mer

Besök oss på Vrigstad marknad


Läs mer

Skräpplockning behövs hela året


Läs mer

Gunnel och Johanna med i distriktsstyrelse


Läs mer

Bistånd för katastrofhjälp och fredsbygge behövs


Läs mer

Bra dagar med 1000 Kristdemokrater i Karlstad


Läs mer

Debatt om musikskola på riksting


Läs mer