Viktigt dela med sig i jultid

Så här i jultid vill många av oss ge en extra gåva till de som har det svårt! Förra året fick ideella organisationer ett välkommet tillskott på omkring 1,3 miljarder kronor tack vare det gåvoskatteavdrag som kristdemokraterna drivit igenom. Genom bland annat brunnsborrning, medicinsk forskning, demokratiarbete, tak över huvudet för hemlösa och hjälp vid psykisk ohälsa får många människor ett bättre liv.Sedan 2012 tillbaka möjligt för privatpersoner som ger gåvor till ideella organisationer att få en skattereduktion på mellan 500 och 1 500 kronor per år. Vi vill ha ett Sverige, där människor bryr sig om varandra och där frivilliga insatser uppmuntras. Därför vill vi förbättra förutsättningarna för ideella organisationer.

Reformen har varit populär. Under 2013 gjorde 761 000 personer – nästan var tionde svensk – avdrag för gåvor till ideella organisationer.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet har presenterat sin budget. Där är det solklart – avdragsmöjligheten ska bort 2016, om vänstern får som de vill. Det kommer att innebära att en lång rad ideella organisationer riskerar att få kraftigt minskade gåvor.
Beslutet att ta bort avdragsrätten visar tydligt att i vänsterns Sverige är det den offentliga sektorn som är samhället. Människor gör rätt för sig via skattsedeln och sedan ska staten diktera och administrera vårt gemensamma bästa.

Vi Kristdemokrater menar tvärtom att det civila samhället är en viktig del av vårt samhälle. Det varken konkurrerar med det statliga biståndet eller ersätter det offentligas uppdrag att erbjuda socialt skyddsnät.

Sedan regeringens budget förlorade omröstningen i riksdagen har Stefan Löfven aviserat att det blir ett extraval den 22 mars. Det innebär en ny chans för svenska folket att välja. Vi kristdemokrater kommer att fortsätta bygga ett starkare civilsamhälle och utveckla avdragsrätten – för att ytterligare hjälpa dig som vill hjälpa andra.


Civilminstern på trevligt besök


Läs mer

Ella i topp till EU-val


Läs mer

Landshövding på besök


Läs mer

Distriktsstämma med 60 årsjubileum


Läs mer

Strategier för politiska prioriteringar


Läs mer

Maria Larsson uppmuntrade på årsmöte


Läs mer

Självklart har Sävsjö en framtid


Läs mer

Maria Larsson kommer till årsmöte


Läs mer

Mer frihet och stöd i familjepolitik


Läs mer

Med en vitsippa önskar vi en God Jul!


Läs mer