• Utegym och lekplats på plats i Viby

  Magnus Ramstrand (KD) vid utegym.

  Nu finns ett utegym och en lekplats för lek och träning vid Vibyspåret, så att barn och vuxna kan träna och leka tillsammans.

  – Vår ambition i kommunen är att det ska finnas utegym i varje kommundel. Att vi i Viby, som är ett barnrikt område, också kombinerar med en lekplats ger ett stort mervärde, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

  Mitt i skogen finns nu en lekplats och ett utegym på samma plats. Både gym och lekredskap är byggda av trä för att passa in i den omgivande skogen och lekredskapen är anpassade för både stora och små barn.

  – Såväl utegymmets som lekplatsens utrustning består av material som ska smälta in i den vackra omgivningen. Förhoppningen är att detta gör att ännu fler tar del av den fantastiska natur som finns i Sollentuna, säger Moa Rasmusson (FP), ordförande i trafik- och fastighetsnämnden.

  Den 8 september klockan 16 är det invigning. Då finns instruktörer på plats som visar hur man tränar i gymmet. Invigningstalare är Magnus Ramstrand (KD), kultur- och fritidsnämndens ordförande och Moa Rasmusson (FP), ordförande i trafik- och fastighetsnämnden.

  För att ta sig hit är det lättast att resa till Lilla Viby, via Lantgårdsvägen. Det finns en parkering cirka 200 meter från gläntan. Norrifrån, om man följer motionsspåret från Överby passerar man också platsen. Under invigningen anordnas turer med häst och vagn från Överby stall.

   

  Bilden: Magnus Ramstrand (KD) vid Sollentuna kommuns utegym vid Edsviken.
  Nyheten har också publicerats på Sollentuna kommuns webbsida.