• Vi bygger fler bostäder än någonsin i Sollentuna

  Förra året slog Sollentuna kommun rekord i antalet lägenheter som blev inflyttningsklara – 731 bostäder! Så många har inte byggts i vår kommun sedan 1976. 55 procent av lägenheterna är hyresrätter och 45 procent bostadsrätter.

  – Vi har fortsatt hög ambition, säger Magnus Ramstrand, Kristdemokraternas kommunalråd. Stockholmsregionen växer och vår kommun tillhör de mest populära i regionen, därför planerar vi för att kunna bygga många fler bostäder.

  6 500 fler bostäder ska enligt planeringen byggas fram till år 2025. Men det kan finnas plats för 23 500 nya bostäder, visar en utredning. Väsjön, Rotebro, Häggvik och Helenelund växer.

  – När vi ser på det långsiktiga planarbetet kring våra pendelstationer, är det inte alls otänkbart att vi kan växa med ytterligare cirka 40 000 invånare.

  En växande kommun med fler invånare som betalar skatt skapar också möjligheter att bygga fler förskolor, skolor och idrottshallar samt att satsa på kulturen.

  – För mig som kristdemokrat är det viktigt att vi mitt i expansionen också ska slå vakt om vår kultur, tillgången till natur och möjlighet att njuta av livet. Både kropp, själ och ande måste få livsluft, avslutar Magnus Ramstrand.

   

  Artikeln finns med i vår tidning Ditt Sollentuna. Läs hela tidningen här >>