• Alla kvinnor vill inte göra karriär på mäns villkor

  Alla kvinnor vill inte göra karriär på mäns villkor. När jämställdhetslösningarna utgår från en förlegad mansnorm är det vi kvinnor som tar smällen.

  Vi pratar allt för lite om effekterna av dagens tröga och stelbenta familjepolitik. För barn och för föräldrar. Ta bara det faktum att risken för kvinnor att bli sjukskrivna fördubblas två år efter att de fött sitt andra barn.

  Sjukskrivningarna har återigen börjat öka och det är framförallt den psykiska ohälsan som växer. Det är en enorm kostnad för samhället. Och jag som själv vuxit upp med en mamma som var långtidssjukskriven (som sen tack och lov återhämtade sig) vet något om vad det innebär för kvinnan och för barnen.

  Om feminism ska vara rörelsen för jämställdhet – då behöver vi verkligen en ny feminism. Som ser kvinnors behov. Som inte försöker pressa in kvinnor i dagens system utan vill anpassa samhället och arbetslivet så de också stämmer med kvinnors verklighet. Det behövs en ny borgerlig feminism.

  Kristdemokraternas viktigaste jämställdhetsförslag

  ✔️ Jämställda pensioner. KD vill stärka kvinnors pensioner genom automatiskt delad premiepensionen och fler barnrättsår.

  ✔️ Valfrihet inom familjen, genom flexibel föräldraförsäkring med skrotade pappamånader och barnomsorgspeng.

  ✔️ Ge kvinnodominerade branscher de möjligheter mansdominerade branscher haft alla år.

  ✔️ Jämlik förlossningsvård, bland annat genom förstatligande och fast barnmorska.

  ✔️ Främja kvinnors företagande. Satsa på affärsrådgivning till kvinnor och lättare anskaffning av riskkapital.