• Återinför ej fastighetsskatten

  äldrefrågor

  Om fastighetsskatten återinförs drabbas många äldre.

  Kommunalråd Camilla Brodin uttalar sig kring den skadliga fastighetsskatten som fd finansministern Andres Borg nu vill återinföra. Något som skulle slå hårt mot äldre människor i Stockholmsregionen. Slopa Anders Borgs förslag, precis som KD gjorde med fastighetsskatten.

  Äldre människor i stockholmsregionen drabbades hårdast av den gamla fastighetsskatten. Fd finansminister Anders Borg går nu ut och vill återinföra denna skadliga skatt. Jag som riksdagskandidat, kan inte nog, poängtera att KD var de som avskaffade den och vi är garanten för att den inte återinförs. Detta för att du ska kunna åldras i trygghet och inte behöva vara rädd för ekonomi och boende på ålderns höst.


  Vi slopade fastighetsskatten för att ge trygghet, förutsägbarhet och förhindra en skattesmäll enbart orsakad av att grannarna haft en lyckosam försäljning. Låt Anders Borgs förslag slopas, precis som vi gjorde med fastighetsskatten!

  Alf Svensson, dåvarande partiledare i KD sa på rikstinget i Piteå 2001.

  ”- Jag talade med Britta för några få dagar sedan. Hon skrev ett brev med darrig hand. Jag ringde upp. Hon grät bittert då hon berättade:

  ”- Jag vände mig inte om när flyttlasset gick, sa hon. Vi har slitit och släpat båda. Den som är satt i skuld är inte fri. Britta citerade statsministern. Vi hade gjort allt för att klara av våra skulder. Men friheten togs ifrån oss ändå. Ingen kan ana hur vi slet för att trygga vårt boende på ålderns höst. Det hjälpte inte”.