• Gott Nytt År!

  Vem kunde ana hur 2020 skulle bli när vi vaknade för ett år sedan? Den 1 januari 2020. Man kan inte ta avstamp inför 2021 utan att se tillbaka på coronaåret 2020 och dra lärdomar av det. Inget vaccin i världen kan frånta det faktum att Sverige måste utveckla vår krisberedskap. Corona och covid-19 har förändrat samhällen över hela världen. Sorg, rädsla och restriktioner har präglat året. Många har förlorat nära och kära.
  Vi vill särskilt belysa styrkan i vår samhällsgemenskap. Vård- och omsorgspersonal som botat, lindrat och tröstat. De som handlat till grannar och bekanta under månader. Företag som ställt om och ställt upp. Ideella organisationer som med omsorg för sin nästa arbetat med utsatta. Alla som lyft på luren och ringt någon som är ensam. Allt detta i omsorg för varandra.
  Det handlar om en kristdemokratisk grundprincip. Till skillnad från socialismen och liberalismen så har vi kristdemokrater inte någon utopi om hur samhället ska bli. Det finns inget facit att sikta mot. Vi agerar istället utifrån goda värderingar. Det finns inga perfekta människor och inga perfekta samhällen. I vår strävan efter ett gott samhälle bortser vi inte från individ och kollektiv, men fokuserar mer på de gemenskaper som finns däremellan; en livskamrat, familj, arbetskamrater, vänner, grannar, kyrkor, företag, föreningar och välgörenhetsorganisationer. Vi är samhällsbyggare.
  För att leva tryggt behöver vi människor varandra.
  2020 blev året då det blev påtagligt vad som är viktigt på riktigt. Gemenskap, familj, släkt och vänner. Nu hoppas vi på ett år där solen åter spricker fram genom orosmolnen. Ett år där smittspridning minskar, vaccin och botemedel blir effektfulla och där hoppet om framtiden blir starkt.
  Under 2021 rampar vi upp inför valåret. Vill du jobba med politik är det hög tid att du börjar engagera dig. Vi kristdemokrater prioriterar det som är viktigast och lägger det som är mindre viktigt åt sidan. Vi prioriterar främst vård, omsorg och brottsbekämpning. Brinner du för samma frågor som vi?