• Jobbmässan i Täby en succé

    jobbmässa

    Ett resultat av KD:s arbete!

    Täbys tredje upplaga av jobbmässan, blev återigen en succé. Dagen har även inneburit spännande samtal och idéer kring Täbys näringsliv och avslöjandet om Täbys kommande näringslivspodd, ser verkligen fram emot dessa avsnitt! Håll utkik på Näringsliv Täby på Facebook efter information kring Entreprenörsandan.

    KD Täby var initiativtagare till att jobbmässan kom till från första början, glädjande att det utvecklas och är fokus på sommarjobb och även andra former av arbete. Företagare som mötte arbetssökande under mässan var otroligt glada och några väldigt lättade. Efter någon timme hade ett av företagen fått tag i tre av fem sommarjobbare. Att få möjlighet till tillfället att hitta rätt kompetens i precis rätt tidpunkt är A och O för ett företags tillväxt och ibland överlevnad och utan företag har vi ingen välfärd.

    Vårt kommunalråd, Camilla Brodin träffade en företagare förra veckan, förstod att det saknas personal, hade möjlighet att sammanföra företagaren med tjänstemän på kommunen och några dagar senare har denne kunnat träffa jobbsökande som passar in för uppdragen i företaget. Det är beviset att dessa mötesplatser är viktiga och att det går att matcha ihop arbetsgivare som söker personal. Att få se lyckan i en arbetssökandes ögon att få vara del av en arbetsgemenskap är så stor. När man hör – wow, nu ska jag få tjäna egna pengar som gör att jag får bestämma lite mer över mig själv. Då är varje debatt och varje förslag som gör att fler kommer i arbete värt allt jobb som ligger bakom för att detta ska kunna ske”, säger Camilla Brodin, kommunalråd Täby.