• Våra viktigaste frågor

  Vi vill göra Timrå tryggare och mänskligare

  I ett mänskligare Timrå måste barnomsorgen, skolan och äldreomsorgen komma först. Det klarar vi bara genom att uppmuntra företagande och hålla ordning på kommunens ekonomi. Vi vill öka tryggheten och ge familjer mer att säga till om.

  Frihet och trygghet i äldreomsorgen

  Vi vill göra Timrå till en tryggare kommun där äldre respekteras. Fler ska få välja boende eller vem som hjälper till hemma. Kvaliteten på äldreomsorgen behöver höjas. Att få rätt omvårdnad är viktigt, men en pratstund eller en promenad kan betyda lika mycket som mediciner och näringsriktig mat. 100-lappen för pensionärer ska införas i kollektivtrafiken.

  En trygg skola med tydliga mål

  Skolan ska handla om kunskap. Det krävs tydliga mål och undervisning som är anpassad till varje elev. Men det räcker inte. Mattetalen blir enklare att lösa i en trygg skola. Timrås elever förtjänar krafttag mot mobbning, trivsamma klassrum, riktig mat och lärare som har tid för en pratstund.

  Låt familjerna bestämma själva

  Öka valfriheten i Timrå. Vi är övertyade om att familjer kan och vill ta ansvar själva. Att det är viktigt med mer tid tillsammans. Därför vill vi införa ett vårdnadsbidrag och är positiva till att det etableras en friskola i kommunen. Vi tror att det behövs färre pekpinnar i politiken, inte fler.