• (S) borde be om ursäkt till Uppsalas kvinnor för trygghetsmissen

  Förra våren lyfte Ebba Busch Thor allvaret med den växande otryggheten bland tjejer i Uppsala. Att vålds- och sexualbrotten skenar, att utredningar läggs på hög och avskrivs. Kritiken som kom var orimlig och (S)-ministern Annika Strandhäll påstod att vår partiledare “far med osanning”.

  Med facit i hand vore det därför lämpligt att (S) ber om ursäkt till kvinnorna i Uppsala för att man då förnekade sanningen och inte ville lyssna.

  För utmaningarna för svensk trygghet och säkerhet är i dag enorma. År 2018 sköts fler människor till döds i Sverige än någonsin tidigare. Polistätheten, som redan är en av EU:s lägsta, minskar då personalen slutar i förtid.

  Många har varnat länge för denna utveckling där även allt fler barn misstänks för våldsbrott och skapar otrygghet. Enligt statistik från Polismyndigheten så misstänks allt fler barn under 15 år för brott i Sverige.

  Asal Gohari (S) skriver nu i tidningen att samarbete är viktigare än partipolitisk prestige för (S). Och självfallet kommer en sådan invit på posten när borgerlig politik behövs.

  Läs hela debattartikeln av Sarah Havneraas (KD) i  UNT: länk till UNT-artikeln.