• (KD): Stoppa heroinvågen i Uppsala – nu

    I helgen slog Polisen i Uppsala larm om en drastiskt förändrad gatubild. I ett pressmeddelande uppger dom att antalet anmälda personrån och sexuella ofredanden i centrala Uppsala ökat med omkring 60 %. På flera centrala platser sker också narkotikaförsäljning av framförallt heroin öppet. Idag har därför Kristdemokraterna Uppsala, med besök av gruppledaren i riksdagen Andreas Carlsson och riksdagsmannen Mikael Oscarsson, besökt Polisen för att få en uppdatering av läget.

    – Det offentligas viktigaste uppgift är att hålla samhället tryggt. De som begår brott måste ställas inför rätta, särskilt när det handlar om så allvarliga brott som sexuella ofredanden och personrån. Nu måste trygghetskamerorna sättas upp och polisens närvaro måste öka säger Jonas Segersam (KD) kommunalråd.

    I en stor artikel i Expressen beskrivs att en heroinvåg slår mot Uppsala och att 100 ensamkommande ungdomar uppges vara fast i tungt missbruk som finansieras av stölder och rån. De gömmer sig bland annat i underjordiska gångar och undanskymda prång under tågspåren.

    – Att 100 ensamkommande ungdomar fastnat i heroinmissbruk och finansierar det genom att kriminalisera Uppsalas gator är oerhört allvarligt. Det är många tragiska livsöden, men det är också oacceptabelt att låta det fortgå trots att man i vissa fall vet vilka personerna är. Polisen måste ges bättre verktyg att omhänderta de som uppger sig vara minderåriga när det handlar om sådan här grov brottslighet, avslutar han.

    Kristdemokraterna vill stoppa heroinvågen och återställa ordningen på Uppsalas gator genom ökad polisnärvaro och kameraövervakning.