• Nej till miljonprogram i Uppsala

    Vi Kristdemokrater i Uppsala är inte emot byggande och vi är inte emot fyrspår mellan Stockholm och Uppsala, men utbyggnaden av Uppsala och Knivsta måste ske med sans och förnuft.

    De styrande partierna planerar just nu att bygga höghus i Bergsbrunna/Sävja och Knivsta för cirka 100 00 invånare, likt ”ett nytt Sundsvall”. Detta är ett helt orimligt projekt – menar kommunalråd Jonas Segersam.

    Denna utbyggnation betyder även att Knivstas befolkning skulle tredubblas på 30 år. Ett sådant vansinnesbyggande kommer inte att öka tryggheten i våra kommuner, utan tvärtom, minska den – säger Mimmi Westerlund, förstanamn på KD-listan i Knivsta. Att flytta in så många människor i nya områden är inte friktionsfritt. Hellre bygga småhus än höghus – fortsätter Mimmi.

    Fyrspår är vi inte emot, det behövs redan med nuvarande befolkning. Vad gäller spårväg till det planerade bostadsområdet i Bergsbrunna/Sävja ser vi dock en viss problematik. Det är ett dyrt och onödigt projekt som vi kan stoppa efter valet med stöd av M, C och SD – säger Jonas.

    Vill du stoppa dessa vansinniga utbyggnadsplaner ska du rösta på KD, oberoende av om du bor i Knivsta eller Uppsala.