• Segersam: Uppsalas bygganmälan dyrast

    Under Alliansregeringen genomfördes ett antal angelägna reformer på bostadsområdet, under ledning av de kristdemokratiska bostadsministrarna Mats Odell och Stefan Attefall. Bland annat fick vi i Sverige de så kallade Attefallshusen. Enligt en översikt över kommunernas avgifter för Attefallshusen som Villaägarna gjorde förra året ligger Uppsala högst i landet med avgifter på upp till 7 200 kronor, att jämföras med exempelvis Hebys 1 100-1 500 kr, Stockholms 3 135 kr och Sigtunas 1 600-2 900 kr.

    Med anledning av detta har kommunalrådet Jonas Segersam (KD) skrivit en interpellation till kommunalrådet Erik Pelling (S) som kommer att behandlas på kommunfullmäktige den 7/12.

     – Man kan fråga sig vad som motiverar att Uppsala kommun ligger så mycket högre i kostnader än kringliggande kommuner? Denna typ av bostäder, upp till 25 kvadratmeter som kan byggas utan bygglovsbeslut men med en bygganmälan till kommunen, är något som skulle kunna ge många uppsalastudenter ett efterlängtat boende, säger Jonas Segersam, kommunalråd (KD).

    Läs interpellationen i sin helhet här: Interpellation Attefallshus