• Stå upp för familjen på första maj!

  Fredagen den 1 maj anordnar Kristdemokraterna traditionsenligt en familjemanifestation och folkfest i Uppsala, för att bilda opinion kring familjens stora betydelse i samhället.

  Att det behövs en stor, årlig manifestation till stöd för familjen blir mer och mer tydligt.

  I den röd-gröna regeringens familjepolitik är det inte barnens och familjernas behov som står i fokus. Istället är det är ambitionen att inskränka valfriheten och strömlinjeforma som är vägledande.

  Vi anser att det är föräldrarna som känner sitt barn bäst och vet vad som är bäst; lösa omsorgen på egen hand eller välja förskola. Sådana beslut ska tas vid köksbordet och inte i riksdagen!

  Det finns all anledning att protestera mot att regeringen – med stöd av FP nu vill ta bort vårdnadsbidraget och fördubbla kvoteringen i föräldraförsäkringen.

  I år kommer Kristdemokraternas nya partiledare Ebba Busch Thor att vara huvudtalare! Medverkar gör också Eva Rusz, psykolog och känd bl. a. som Aftonbladets relationsexpert. Hennes specialitet är barns behov av anknytning till sin föräldrar. Dessutom medverkar Madelene Lidman som är grundare av det snabbt växande Hemmaföräldrars nätverk. Hon är en av företrädarna för ”Nya föräldraupproret” som arbetar för att stoppa regeringens nedmontering av familjens valfrihet.

  Hoppas att du har möjlighet att komma! Här är tiderna:

  FÖRSTA MAJ 2015 I UPPSALA
  13.00 – samling på Vaksala torg (vid Uppsala konsert och kongress, ett stenkast från Centralstationen)
  13.30 – avmarsch med blåsorkester
  14.00 – final på Odinslund (nedanför Karolina Rediviva)
  14.40 – Alla bjuds på fika. Hoppborg för barnen.

  Väl mött!

  Mikael Oscarsson