Tack! Tillsammans gjorde vi det!

Tack för alla röster och för förtroendet. Nu fortsätter vi tillsammans att forma ett Örebro där friheten att forma sitt liv går hand i hand med ansvaret för våra medmänniskor.

KRISTDEMOKRATERNAS VIKTIGASTE FRÅGOR

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman.

  • Barn och familj
  • Jobb och äldres ekonomi

KD – för ett friare och varmare samhälle

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman. Ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter.

Läs mer

Vill du också vara med och påverka?

Bli medlem i Kristdemokraterna

Politiken ska inte toppstyra!

Jag tycker att politiken och samhället ska byggas underifrån. Politiken ska stödja och ge förutsättningarna – inte styra. Familjen spelar en avgörande roll, det är där vårt samhälles framtid formas. Vi vill ge mer makt till föräldrarna så att de kan ge en bra grund till sina barn. Vi tycker att de själva ska få bestämma över hur de vill göra med föräldraledigheten, barnomsorgen och tiden med barnen. Vänsterregeringen jobbar tvärtom. De vill minska familjens valfrihet och möjlighet till mer tid för barnen. Det säger jag och alla andra kristdemokrater nej till. Vi kommer ta kampen för familjen.

  • Ebba Busch Thor
  • Partiledare, KD

Följ oss på sociala medier

Vi har glädjen att meddela att vårt kommunalråd Marlene Jörhag har valts in i SKLs beredning för utbildningsfrågor. Att få vara med och bereda frågor med anknytning till förskolan, grundskolan och gymnasieskolan kommer stärka Marlene i sin roll som ordförande i programnämnd Barn och utbildning. Vi tror också att det kommer främja politikutvecklingen i Kristdemokraterna Örebro i framtiden. Grattis Marlene! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Idag rockar vi sockorna!

Den 21 mars är det Världsdagen för Downs syndrom och det uppmärksammar vi. Vi hyllar olikheter och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter. En jätteviktigt fråga för oss kristdemokrater där vi betonar människans unika värde och att hon alltid är ett mål i sig. Läs gärna mer om detta i KDs principprogram på länken nedan (bra läsning!).

På bilderna ser vi vår ordförande i Funktionsstödsnämnden George Barsom med olika strumpor. Bild nummer två visar hela majoritetskansliet (KD+C+S) som rockar sockorna.

kristdemokraterna.se/var-politik/ideologi-och-principprogram/
... See MoreSee Less

View on Facebook

"Du är unik" sjöng barnen som deltar i El Sistemas verksamhet ikväll. Deras familjer och våra kommunalråd fick också lyssna till fiol och flöjt.

Kultur formar både människan och samhället. Det här är en verksamhet vi trott på och stöttat från början. Det fortsätter vi att göra!

Tack Birgitta Jonsson mfl för det arbete ni gör för och med dessa barn. Fint att få applådera er ikväll!
... See MoreSee Less

View on Facebook

KD ökar till 9,4% i Sifo!

Undersökningens högsta notering sedan 2002

I den här mätningen är vi nu näst störst bland de tidigare allianspartierna. Vill du vara med i KD och arbeta för förändring? Bli medlem idag!

Bli medlem här: kd.nu/blimedlem

Läs om mätningen i sin helhet här: www.svd.se/svd-sifo-liberalerna-gor-lagsta-noteringen-nagonsin
... See MoreSee Less

View on Facebook

Vårt kommunalråd Marlene Jörhag mötte ikväll några av de engagerade lärare som finns i Örebro i samband med Lärarnas Riksförbunds årsmöte. Det blev tid för frågor och samtal om skolan, där flera goda tankar och funderingar från deltagarna lyftes upp. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Idag har första spadtagen tagits för förskolan Beckasinen i Norra Ormesta. Roligt! När Örebro växer och vi blir fler behöver vi bygga bra lokaler för kommunens yngsta invånare. Vårt kommunalråd Marlene Jörhag gräver tillsammans med Futurum, Sjötorps Hus och barnen på Ormesta förskola. ... See MoreSee Less

View on Facebook

KD ökar i Demoskop – är nu uppe i 10.6%!

I den här mätningen är vi nu Sveriges fjärde största parti. Vill du vara med i Kristdemokraterna och arbeta för förändring? Bli medlem i KD idag!

Bli medlem här: kd.nu/blimedlem

Läs om mätningen i sin helhet här: www.expressen.se/nyheter/ebba-busch-thors-revansch-kd-blir-fjarde-storsta-parti/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Idag delades Tillgänglighetspriset ut på Kommunfullmäktige. Vinnare är Göran Andersson som med sitt engagemang får personer med funktionsnedsättning att växa och blomma genom bl.a Funkismello. Ansvarig politiker i Funktionsstödsnämnden är KDs George Barsom. Roligt! På kommunfullmäktiges fika uppträdde 2018 års vinnare Dennis! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Idag är det kommunfullmäktige i Örebro där bl.a vårt kommunalråd Marlene Jörhag svarar på enkla frågor och interpellationer.

Fullmäktige delade även ut pris till Kastanjens förskola som får Örebro kommuns jämställdhetspris för sitt arbete med att ge jämlika och jämställda villkor för våra barn. Väldigt roligt! Våra politiker Sara Maxe (som sitter i jämställdhetsdelegationen) och Marlene Jörhag är med vid prisutdelningen.

Tjänstgörande under dagen är Lennart Bondeson, Marlene Jörhag, Sara Maxe, Johan Arenius och Håkan Stålbert. Vi ser också tidigare kommunfullmäktiges ordförande och vår egen Lars O. Molin på en av bilderna (tavlan på väggen). 🙂
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 weeks ago

Kristdemokraterna i Örebro

Det är partiets högsta siffra på över 16 år.
Gå med i KD du också!
KD.nu/blimedlem
... See MoreSee Less

View on Facebook
  • Följ oss på sociala medier: