Tack! Tillsammans gjorde vi det!

Tack för alla röster och för förtroendet. Nu fortsätter vi tillsammans att forma ett Örebro där friheten att forma sitt liv går hand i hand med ansvaret för våra medmänniskor.

KRISTDEMOKRATERNAS VIKTIGASTE FRÅGOR

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman.

  • Barn och familj
  • Jobb och äldres ekonomi

KD – för ett friare och varmare samhälle

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman. Ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter.

Läs mer

Vill du också vara med och påverka?

Bli medlem i Kristdemokraterna

Politiken ska inte toppstyra!

Jag tycker att politiken och samhället ska byggas underifrån. Politiken ska stödja och ge förutsättningarna – inte styra. Familjen spelar en avgörande roll, det är där vårt samhälles framtid formas. Vi vill ge mer makt till föräldrarna så att de kan ge en bra grund till sina barn. Vi tycker att de själva ska få bestämma över hur de vill göra med föräldraledigheten, barnomsorgen och tiden med barnen. Vänsterregeringen jobbar tvärtom. De vill minska familjens valfrihet och möjlighet till mer tid för barnen. Det säger jag och alla andra kristdemokrater nej till. Vi kommer ta kampen för familjen.

  • Ebba Busch Thor
  • Partiledare, KD

Följ oss på sociala medier

Dagens uppställning på mandatperiodens första kommunfullmäktige. Från vänster ser vi Lennart Bondeson, Sara Maxe, Johan Arenius och Sonja Kurt. Saknas gör Behcet Barsom som hann sticka iväg på lunch när bilden togs (ordinarie ledamöter Marlene Jörhag och Anders Hagström var idag också frånvarande). Bra uppställning! 🙂 ... See MoreSee Less

View on Facebook

Nu är kommunalråden för KD Örebro valda av kommunfullmäktige som samlas idag för första gången denna mandatperiod. Marlene Jörhag och Lennart Bondeson kommer tillsammans vara kommunalråd och driva och företräda kristdemokratisk politik. Känns väldigt bra! 🙂 ... See MoreSee Less

View on Facebook

Den nya kommunledningen presenterar ny politisk plattform där bl.a skolan pekas ut som Örebro kommuns viktigaste prioritet. Alla barn i kommunen ska kunna förverkliga sina drömmar, oavsett bakgrund, och den resan börjar i skolan. FN:s Agenda 2030 för hållbar utveckling ska också genomsyra hela styrningen av kommunen.

Läs mer på KD Örebros webbplats: wp.kristdemokraterna.se/orebro/skolan-den-styrande-ledningens-viktigaste-prioritet-i-plattformen-...
... See MoreSee Less

View on Facebook

Ebba Busch Thors partiledarförtroende har tredubblats!

Innan valet gick Kristdemokraterna och Ebba Busch Thor uppåt i mätning efter mätning. Nu kommer den första förtroendemätningen sedan valet och Ebba har på sju månader tredubblat sitt förtroende bland väljarna. Hon har därmed klättrat upp till en andraplats i förtroendeligan bland partiledarna.

I septembermätningen, den sista före valet, hade 27 procent stort förtroende för KD-ledaren men nu har den siffran ökat till 42 procent.

Läs gärna artikeln från Expressen här: www.expressen.se/nyheter/val-2018/ebba-busch-thors-partiledarfortroende-har-tredubblats/
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Kristdemokraterna i Örebro
View on Facebook

1 month ago

Kristdemokraterna i Örebro

Nu är det klart!
Kristdemokraterna kommer tillsammans med Socialdemokraterna och Centerpartiet att fortsätter styra Örebro även kommande fyra år. Förhandlingarna går nu vidare med att ta fram en politisk plattform och fördela ansvarsområden. Det återstår också detaljer för att bilda en valteknisk samverkan ihop med ett fjärde parti för att säkra en majoritet i kommunfullmäktige i budget- och valärenden.

- Det här är en hållbar kommunledning, vi är överens om vårt blocköverskridande samarbete och vill fortsätta komma överens brett med andra partier i många frågor, exempelvis klimatfrågan, säger Lennart Bondeson, partiföreträdare för Kristdemokraterna.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Tack!

Tack för alla röster och för förtroendet. Nu fortsätter vi tillsammans att forma ett Örebro där friheten att forma sitt liv går hand i hand med ansvaret för våra medmänniskor.

Hör av dig när som helst under mandatperioden om du har frågor eller idéer.

Vill du ta steget fullt ut och gå med i KD som medlem. Då kan du ta politiska uppdrag och fördjupa dig mer i det politiska arbetet.

Läs mer och bli medlem här: kristdemokraterna.se/engagera-dig/bli-medlem/ Blir du medlem kommer någon från vår lokalavdelning i Örebro kontakta dig så får du mer information.
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Kristdemokraterna i Örebro
View on Facebook

2 months ago

Kristdemokraterna i Örebro

Kom ihåg att rösta idag. Och rösta förstås på Kristdemokraterna!

Ebba Busch Thor
Stort tack till alla er som hejat, peppat och stöttat den här valrörelsen! Ni är fantastiska!

Nu är vi på valrörelsens sista dag. Imorgon är det valdagen och den absolut sista chansen att rösta.

Jag hoppas att just du vill rösta på KD. En röst på KD är en röst på förändring. Vården, äldreomsorgen och tryggheten är vår prioritering. För du ska kunna lita på Sverige.
... See MoreSee Less

View on Facebook

AFTONBLADET: EBBA BUSCH THOR VANN SLUTDEBATTEN

KD går framåt i mätning efter mätning. Ebba Busch Thors förtroendesiffror har ökat i rekordfart och hon har vunnit flera debatter. Nu senast är det Sveriges största nyhetssajt Aftonbladet som utsett Ebba Busch Thor till vinnare i SVT:s slutdebatt.

Förstås väldigt roligt att fler gillar Ebba och upptäcker vår politik. Och kom ihåg - rösta på KD imorgon! 🙂

www.aftonbladet.se/nyheter/a/4de3oG/bjorklund-busch-thor-och-kristersson-vann-debatten
... See MoreSee Less

View on Facebook
  • Följ oss på sociala medier: