Framtidstro för Örebro!

Tack för förtroendet att leda Örebro framåt. Nu fortsätter vi tillsammans att forma ett Örebro där friheten att forma sitt liv går hand i hand med ansvaret för våra medmänniskor.

KRISTDEMOKRATERNAS VIKTIGASTE FRÅGOR

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman.

  • Barn och familj
  • Jobb och äldres ekonomi

KD – för ett friare och varmare samhälle

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman. Ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter.

Läs mer

Vill du också vara med och påverka?

Bli medlem i Kristdemokraterna

Politiken ska inte toppstyra!

Jag tycker att politiken och samhället ska byggas underifrån. Politiken ska stödja och ge förutsättningarna – inte styra. Familjen spelar en avgörande roll, det är där vårt samhälles framtid formas. Vi vill ge mer makt till föräldrarna så att de kan ge en bra grund till sina barn. Vi tycker att de själva ska få bestämma över hur de vill göra med föräldraledigheten, barnomsorgen och tiden med barnen. Vänsterregeringen jobbar tvärtom. De vill minska familjens valfrihet och möjlighet till mer tid för barnen. Det säger jag och alla andra kristdemokrater nej till. Vi kommer ta kampen för familjen.

  • Ebba Busch Thor
  • Partiledare, KD

Följ oss på sociala medier

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Att föra dialog med företag är en självklarhet för oss Kristdemokrater. Under gårdagen deltog Anna Andersson (KD), vice ordförande i programnämnd Social välfärd på ett dialogmöte med olika företag inom omsorg och service för att diskutera framtiden. De styrande partierna har sedan tidigare bestämt att hålla fast vid LOV, men med några förändringar. Under våren kommer tjänstemän och politiker att jobba vidare för att ta fram ett nytt förslag på avtal som börjar gälla 1 november 2020. Ansökningsprocessen ska vara igång innan sommaren 2020.

- God kvalité av hemvård/hemtjänst och god dialog med alla utförare är jätteviktigt. Att bygga ett gott samhälle tillsammans börjar i det lilla, i mötet med varandra, kommenterar Anna.

Bland bilderna ser ni ett axplock från de verksamhetsbesök som gjorts hos olika företag inom omsorg och service under hösten för att lyssna in deras funderingar och tankar. Fler planeras för våren.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Det är viktigt att uppmärksamma förskollärare och lärare för deras engagemang och slit! Idag har Kristdemokraternas kommunalråd Marlene Jörhag tillsammans med Maria Haglund (M) delat ut det pedagogiska priset 2019. Förskolans pris gick till Angelica Eriksson, Sofia Axelsson och Liselott Karlsson på Kårstaängens förskola. Grundskolans pris gick till Emma Frisk Carlström, Brunnsskolan och gymnasiets pris till Tobias Norgren-Bergström, Virginska gymnasiet. Stort grattis! ... See MoreSee Less

View on Facebook

5 days ago

Kristdemokraterna i Örebro

Kristdemokraterna i Örebro's cover photo ... See MoreSee Less

View on Facebook

Idag har andra helgen med Kristdemokraternas glöggkampanj gått av stapeln.

Två varma själar, Johan och Angelica, trotsar den gråa Decemberdagen och sprider lite julstämning bland Örebroarna på Stortorget! 😀

Kom förbi nästa lördag om du missat oss, prata lite politik, och dela en kopp varm glögg och pepparkakor med oss ❄️
... See MoreSee Less

View on Facebook

Från tanke till verklighet

Idag har kommunledningen besökt det vardande Kulturkvarteret. För framtiden mötesplats för människor i Örebro med kulturskola och bibliotek. Snart ett självklart inslag i stadsbilden.

Utrustade med hjälmar och västar fick våra kommunalråd lyssna till berättelser om byggprocessen, och se hur husets inre börjar ta form. Genom att låta fantasin få ta plats, kan man se rummen fyllas med människor, böcker och kreativitet, bortom de betongbara golven och skyddsplastade fönstren.

Det är att vara del av historien medan den skrivs. En historia grundad i en tanke Kristdemokraterna kämpat för att förverkliga.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Idag blev det klart vilka som vunnit kommunens pedagogiska pris! Marlene Jörhag, ordförande i programnämnd barn och utbildning, fick äran att tillsammans med Maria Haglund (M) överraska ett gäng pedagoger inom förskolan/skolan med detta besked.
Förskolans pris gick till Angelica Eriksson, Sofia Axelsson och Liselott Karlsson på Kårstaängens förskola i Hovsta.
Grundskolans pris tilldelades Emma Carlström på Brunnsskolan, Adolfsberg, och gymnasiets pristagaren heter Tobias Norgren-Bergström, på Idrottsgymnasiet, Virginska.
Stort grattis till dessa skickliga pedagoger!
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Kristdemokraterna i Örebro

Igår startade Kristdemokraterna i Örebro's glöggkampanj.

Välkomna förbi varje lördag för lite glögg, pepparkakor!
... See MoreSee Less

View on Facebook

BLACK FRIDAY! 50% PÅ MEDLEMSAVGIFTEN I KD!

Vårdköerna skenar och polisbristen är alarmerande, kommuner och regioner går på knäna då januaripartierna inte satsade på välfärden. Men allt är inte svart. Under Black Friday kan du bli medlem i KD till halva priset och sedan hjälps vi åt att återskapa ett Sverige att lita på.

Använd rabattkoden: BF2019 (Gäller tom 1 december 2019)

KD.nu/blimedlem

Medlemsavgiften gäller för hela 2020, dessutom bjuder vi på medlemskapet i december 2019. Ordinarie pris är 150 kr/år.

Under 2019 har fler valt att bli medlem i KD än någonsin tidigare. Drygt 5000 personer gick med i KD och stödjer därmed aktivt Sveriges tydligaste och populäraste partiledare Ebba Busch Thor. Passa på du också. Det behövs fler som dig i politiken.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Att värna teckenspråkets ställning i vår stad är något Kristdemokraterna aktivt vill arbeta för, därför är det viktigt att det finns en tillgänglig förskola anpassad för barn som är döva och hörselskadade.

Idag har vårt kommunalråd Marlene Jörhag besökt Klöverängens förskola i Lillån. De har ett utökat uppdrag i flerspråkighet med svenskt teckenspråk som grund, här går både döva, hörande och hörselskadade barn.

Det blev ett gott samtal med biträdande rektor Maud Lindström som berättade om hur det är att driva förskola på två olika språk parallellt, deras arbete som intraprenad och forskningsprojektet FUNDIF (Flerstämmig undervisning i förskolan) Frågor som ekonomi, kompetensförsörjning och arbetsmiljö är alltid stående punkter Marlene vill föra dialog kring när hon möter olika verksamheter.

Att möta vardagen för förskolelärare, rektorer och barn på Örebros förskolor är viktigt för att också kunna fatta goda beslut för framtiden.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Igår medverkande KDs kommunalråd Lennart Bondeson på konferensen ”Lätt för kommunerna att göra rätt – möjligheter och synergier i klimatomställningen” som Klimatkommunerna och Fossilfritt Sverige anordnade. Lennart hälsade, tillsammans med Svante Axelsson, välkommen till konferensen med 250 deltagare.

Lennart är ordförande i Klimatkommunerna och presenterade bl.a klimatkommunernas handfasta tips på hur kommuner kan ha en central roll i omställningen. Noterbart är att två kommuner i framkant är Örebro, där Lennart varit ansvarigt kommunalråd, och Helsingborg där kristdemokraten Lars Thunberg är kommunalråd och driver hållbarhetsfrågor.

Konferensen belyser kommunernas och regionernas möjlighet att påverka både kommuninvånare och näringsliv och att visa vägen mot ett fossilfritt samhälle. Se konferensen i efterhand på www.youtube.com/watch?v=W1vTAXTGnc8&t=10647s (tror dock bara att eftermiddagen fastnade).
... See MoreSee Less

View on Facebook
  • Följ oss på sociala medier: