Tack! Tillsammans gjorde vi det!

Tack för alla röster och för förtroendet. Nu fortsätter vi tillsammans att forma ett Örebro där friheten att forma sitt liv går hand i hand med ansvaret för våra medmänniskor.

KRISTDEMOKRATERNAS VIKTIGASTE FRÅGOR

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman.

  • Barn och familj
  • Jobb och äldres ekonomi

KD – för ett friare och varmare samhälle

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman. Ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter.

Läs mer

Vill du också vara med och påverka?

Bli medlem i Kristdemokraterna

Politiken ska inte toppstyra!

Jag tycker att politiken och samhället ska byggas underifrån. Politiken ska stödja och ge förutsättningarna – inte styra. Familjen spelar en avgörande roll, det är där vårt samhälles framtid formas. Vi vill ge mer makt till föräldrarna så att de kan ge en bra grund till sina barn. Vi tycker att de själva ska få bestämma över hur de vill göra med föräldraledigheten, barnomsorgen och tiden med barnen. Vänsterregeringen jobbar tvärtom. De vill minska familjens valfrihet och möjlighet till mer tid för barnen. Det säger jag och alla andra kristdemokrater nej till. Vi kommer ta kampen för familjen.

  • Ebba Busch Thor
  • Partiledare, KD

Följ oss på sociala medier

REKORD: 1000 NYA MEDLEMMAR PÅ EN VECKA

Det lönar sig att vara tydlig. Kristdemokraterna har slagit alla tiders rekord och fått 1000 nya medlemmar senaste veckan. Vill du också byta regering? Gå med i KD.

Under januari månad får du 50 kr rabatt på medlemsavgiften med rabattkoden SVMPCL och betalar bara 100 kr första året.

Välkommen!

kd.nu/blimedlem
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

Kristdemokraterna i Örebro
View on Facebook

kristdemokraterna.se/engagera-dig/bli-medlem/ ... See MoreSee Less

View on Facebook

Vi från Kristdemokraterna vill önska en riktigt God jul och ett Gott nytt år! ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Kristdemokraterna i Örebro
View on Facebook

Dagens uppställning i årets sista kommunfullmäktige. Från vänster ser vi Anders Hagström, Marie Magnusson, Lennart Bondeson, Marlene Jörhag, Johan Arenius och Sara Maxe. Du vet väl att du kan följa fullmäktiges webbsändningar på orebro.se. Missa inte! 🙂 ... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Kristdemokraterna i Örebro

Nu har du chansen att arbeta med Kristdemokraterna.Vill du jobba med politik?
Kristdemokraterna i Örebro län söker ombudsman/politisk sekreterare.
Är du samhällspolitiskt intresserad? Intresserad av att jobba med sjukvårds- och utvecklingsfrågor i Region Örebro län? Att utveckla länets partiavdelningar? Delar du Kristdemokraternas värderingar? Då kanske du är den vi söker!
Kristdemokraterna i länet söker en person som vill dela sin tid mellan att vara ombudsman för Distriktsavdelningen och vara politisk sekreterare knuten till vårt regionråd i Region Örebro län.
Arbetet kräver att du är engagerad, noggrann, har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, kan arbeta självständigt och i grupp. Kort sagt – att du är bra på att inspirera och arbeta tillsammans med andra för att uppnå partiets mål.

Exempel på arbetsuppgifter som ombudsman:
• Jobba med organisation, utbildning, kampanj och politik tillsammans med våra partiavdelningar, ungdoms- senior- och kvinnoförbund.
• Tillsammans med distriktsstyrelsen planera och genomföra distriktets verksamhetsplan och kommande valplan.
• Ansvara för att kommunicera vår politik internt och externt.

Exempel på arbetsuppgifter som politisk sekreterare:
• Stödja partiets Regionråd, fullmäktigegrupp och övriga förtroendevalda i regionen.
• Vara delaktig i politikutvecklingen i regionen och ta fram underlag för debattartiklar, flygblad, pressmeddelanden, m.m.
• Sköta sociala medier och kontakter med pressen.

Tjänsten är en visstidsanställning under mandatperioden (50%+50%), med Kristdemokraternas Distriktsavdelning och Region Örebro län som arbetsgivare. Start i början på 2019 enligt överenskommelse. Tjänsten innebär oreglerad arbetstid, kvälls- och helgarbete förekommer. Körkort och tillgång till bil är nödvändigt. Placeringen är vid Kristdemokraternas distriktskansli på Köpmangatan 27 , samt på regionens kansli på Eklundavägen 2, båda i Örebro. Regionen Örebro län tillämpar lön enligt reglemente. Kristdemokraterna i Örebro län tillämpar individuell lönesättning.

Skriftlig ansökan med CV och löneanspråk skickas senast den 10 december 2018 till bo.rudolfsson@kristdemokraterna.se (070-5809392) eller per brev till: Kristdemokraterna i Örebro län, Köpmangatan 27, 1 tr, 702 23 ÖREBRO. Märk kuvertet med: Ombudsman/politisk sekreterare
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Kristdemokraterna i Örebro

Varje dag fram till julafton kommer en lucka öppnas på Kristdemokraternas Facebooksida. Alla kalenderluckor innehåller något viktigt budskap om oss och om det Sverige vi vill vara med och utforma. Så gå gärna in och gilla sidan och häng med oss när vi räknar ner mot jul! 🌟

Kristdemokraterna
Välkommen till Kristdemokraternas julkalender!

Vi har gjort i ordning 24 kristdemokratiska kalenderluckor, som alla innehåller något viktigt budskap om oss och om det Sverige vi vill vara med och utforma. En del av de kristdemokratiska karamellerna är söta, andra är salta. Någon kanske är lite besk, men ingen är sur.

Så häng med om du vill, och håll oss sällskap medan vi räknar ner till julafton 2018. Vi ses!
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Kristdemokraterna i Örebro

Idag presenterade kommunledningen, där KD ingår, Örebro kommuns budget för 2019. Örebro kommuns budget växer med drygt 350 miljoner kronor år 2019. I ett läge där behoven av fortsatt välfärdsutbyggnad är stora pekar kommunledningen ut skolan och minskade klyftor som prioriterade områden år 2019. Under 2019 påbörjas också arbetet för att förändra kommunens styrmodell för att styra mot det mställningsarbete som behöver göras för att klara målen i Agenda 2030. Läs mer via länken.

wp.kristdemokraterna.se/orebro/orebro-kommun-vaxer-framatsyftande-budget-for-2019/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Dagens uppställning på mandatperiodens första kommunfullmäktige. Från vänster ser vi Lennart Bondeson, Sara Maxe, Johan Arenius och Sonja Kurt. Saknas gör Behcet Barsom som hann sticka iväg på lunch när bilden togs (ordinarie ledamöter Marlene Jörhag och Anders Hagström var idag också frånvarande). Bra uppställning! 🙂 ... See MoreSee Less

View on Facebook
  • Följ oss på sociala medier: