• Jag blev uppringd igår…

    Jag blev uppringd igår av en Liberal kollega. -Vet du om att privata skolutövare lägger fler kronor på eleverna än vad kommunala skolor gör. Jag har fått uppgifterna från en säker källa sa han. Jag tror honom fullt ut!

    Den propaganda som vänsterpartierna S, V och MP driver mot privata skolutövare är ofullständig, bristfällig och mestadels lika falsk som ett grannlands härskares propaganda.

    Nio av tio elever går i kommunala skolor ändå drivs en propaganda mot andra skolhuvudmän som nått ända in i vardagsrumssofforna som en sanning, att problem med bristande kvalitet i skolan löses genom vinststopp. Inget sägs om förluststopp. Märkligt!

    Rinkebyelever får ungefär dubbla skolpengen jämfört med andra elever, ändå är kunskaperna i tex svenska undermåliga. Pengar är varken problemet eller lösningen!

    Valfrihet är en mänsklig rättighet. Åtminstone om Du frågar mig. Det är ingen lyx utan en fråga om respekt och människosyn. Att kunna välja äldreboende, skola eller förskola ska vara lika möjligt som något annat. Inspektion och kvalitetsutvärderingar ska stärkas för att ingen ska kunna fuska!