• Här kommer Alf Svensson

    När partiet kom in i riksdagen och regeringen blev intresset för partiledaren enormt. Bonniers gav ut boken ”Här kommer Alf Svensson” och vi som partiets förlag var med på ett hörn och sålde boken internt och medelst annonser vår tidning. Omslaget på boken pryddes av en cyklande partiledare på grusväg i en sommargrön omgivning. Utan cykelhjälm!!! Upprördheten över detta meddelades oss som brukligt när svenskar upprätthåller ordning och lag och sedvänjor eller vad man nu ska kalla det.

    Det ska vara hjälm i skidbacken, flytväst på sjön, bälte på i bilen och högertrafik för gående som möts eller passeras i rulltrappan. Annars…

    Jag kom att tänka på detta nu i dagarna efter det jag införskaffat munskydd på grund av smittorisken. Jag har dem i väskan eller i fickan men inte på mig. Och detta delar jag med de flesta i Sverige. Att göra något annat vore att uppträda som ett UFO.

    I stora delar av övriga jordklotet är det både lagtvunget och frivilligt tvingande att bära munskydd. I länder som inte alls tillämpar samma skyddsanordningar i backen, på sjön, i bilen eller i rulltrappan.

    Visst är det aningen märkligt hur försiktig man är för inte säga rädd för smittrisken i andra länder.