• Hur skulle jag kunna vara kritisk?

  Ebba Busch Thor, säg det namnet och halva svenska folket lyser upp. Just nu leder hon hon de flesta instituts gillande. På köpet lyfter KD:s siffror! Eller är det tvärtom?

  Den andra halvan bidar tid för att ta heder och ära av både EBT och KD. Jag vet vilken halva som är min.

  I torsdags morse möttes jag av ett SMS med lydelsen ” hon är bra Ebba, nu blir jag medlem”. Det är en småbarnsförälder i sina bästa år som gjorde sitt val.

  Samma dag hade vi ett möte i kommunen med alla partiernas ledande politiker uppdelade i grupper. Vid mitt bord kom frågan upp vad jag tycker om EBT:s senaste utspel. Jag hade svårt att vara kritisk. Inte mot SD men mot EBT och PS. Det är lättare än på länge att vara kristdemokrat. Min bordsgranne berättade att hon trots annan partitillhörighet hade samtyckt med sin vuxne sons förslag att gå med i KD.

  På Facebook är det tyvärr väldigt hårda ord för eller emot ställningstagandet. Det skapar sår och splittring som är svåra att ta hand om. Det borde de som bidrar begripa.

  Jag kommer bekämpa SD:s politik till de delar jag anser hemska. Människorna däremot vill jag lära känna. Den del av deras politik som stöder vår vill jag ta emot och samtala om. Svårare än så är det inte! Så har jag hanterat kommunisterna innan de strök sitt k och fortsatt att göra därefter. Jag ogillar fler ismer och lovar så länge jag får vara med att bekämpa dem till förmån för kristdemokratin.

  Jag har väldigt svårt att vara kritisk till partistyrelsens vägval att samtala med alla i riksdagen, men sätter gärna upp ett varningens finger, då det kräver mycket mognad och vishet för att inte falla av den svåra balansgångens lina. Varken åt det ena eller andra hållet.

  Det finns en uppenbar risk för politisk fartblindhet. Där finns det jämförelser att göra på nära håll. För inte alltför länge sedan var den självutnämnde statsministerkandidaten centerledaren, Annie.

  Inte längre!