• Vemodigt att Lars trappar ner

  Det känns vemodigt att Lars Adaktusson trappar ner sitt engagemang för KD. Hans iver och idogna och framgångsrika arbete som EU parlamentariker för kristna förföljelser i världen har helt förmörkats av mediadrevet om abortfrågor. Jag tror att fokuset är flyttat för lång lång tid.

  Lars har med sitt partival lyft KD först i EU valet 2014 till en nivå som överträffade både Anders Wijkman och Alf Svensson några år tidigare. Han skapade ett intresse hos nya grupper av väljare och sådana som lämnat tidigare. Han hade ett anslag av fasthet i värderingsfrågor som behövde återvinnas.

  Även om han idag säger att han kommer vara aktiv i sin roll som riksdagsledamot så är nedtrappningen från vice partiledare och partistyrelsen ett steg från och inte till något.

  Det finns ingen partiledare eller politiker i KD som är fullkomlig och gör allting rätt. Men det är få om ens någon som fått betala så högt pris för en åsikt och voteringsagerande som LA. Ej heller kan jag minnas att mediadrevet någonsin tidigare lyckats splittra partiet i denna eller annan fråga som nu.

  Det räcker nu inte med att säga att svensk abortlagstiftning ska fortsatt gälla. Att kvinnan fattar beslutet! Något säger mig att frågan inte över huvudtaget får problematiseras. Att ämnet i sig inte får finnas. Om det stämmer kommer LA bara vara första offret. Samvetsfrihetens jasägare kommer inte undan drevet. Det bara frågan om när det startar med maximal kraft. Kanske en vecka före nästa allmänna val 2022.

  Det känns vemodigt!