Vad vill vi Kristdemokrater

KD – för ett friare och varmare samhälle

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman. Ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter.

 

Läs mer

Vill du också vara med och påverka?

Bli medlem i Kristdemokraterna

Värderingar att lita på !

Bakom långa vårdköer, bristen på äldreboende och statistik om ouppklarade brott finns människor. Människor som blir sjukare för att de inte får vård i tid. Äldre som tvingas bo kvar hemma i otrygghet och ensamhet. Brottsutsatta som tappar tron på samhället när polisen inte lyckas lösa brotten.
Detta är inte hela verkligheten. Det finns mycket som är bra i Sverige, det ska vi påminna varandra om och vara rädda om, men det som brister får politiken inte blunda för.

Nu krävs det goda värderingar som sätter människovärdet främst och politiker som vill och vågar prioritera det som är nödvändigt för att bygga ett samhälle som håller ihop. Vården, äldrefrågorna och tryggheten är de viktigaste frågorna för oss. Vi lovar inte allt till alla men vi håller vad vi lovar.

  • Ebba Busch Thor
  • Partiledare, KD

Följ oss på sociala medier

1 month ago

Kristdemokraterna Jönköpings kommundelsförening

Kommunismensbrott mot Venezuelas folk ... See MoreSee Less

1 month ago

Kristdemokraterna Jönköpings kommundelsförening

JNytt har denna vecka redogjort för hur Koalitionen i kommunen (S, MP, C och L) öppnar upp för flera olika försämringar inom förskolan. Det kommer vi alltid ta strid mot!
#familjeperspektivVi kommer ta strid mot familjefientliga förslag i alla lägen!

Vi Kristdemokrater vet att familjer ser olika ut, och har olika förutsättningar. Därför vill se en helt fri föräldraförsäkring där dagar kan överlåtas fritt mellan föräldrarna men där också en del dagar kan överlåtas till en annan närstående till familjen.

Vårt besked till landets familjer är att fördelningen av föräldradagarna är deras val, och enbart deras. Vårt besked till kvoteringsivrarna är att nu är det slutlekt. Er makt över föräldrarna bör stanna vid hemmets ytterdörr

Här är några av Kristdemokraternas förslag på förbättringar för familjer:

✔️ En helt fri och flexibel föräldraförsäkring, där föräldrar kan överlåta dagar till varandra eller till närstående som mormor eller bonuspappa
✔️ En barnomsorgspeng för föräldrar med barn mellan ett och tre år som själva tar hand om sina barn istället för att nyttja förskola
✔️ Barngrupperna ska minskas genom ett tak för hur stora grupperna i förskolan får vara.
✔️ Höj pensionsavsättningarna till föräldrar som är hemma med sina barn så att inte den som är hemma drabbas genom lägre pension.
✔️ Förstärkt inkomstskydd och förbättrad rätt till tjänstledighet
✔️ Alla föräldrapenningdagar ska kunna användas som dubbeldagar.
... See MoreSee Less

1 month ago

Kristdemokraterna Jönköpings kommundelsförening

Idag tvingas många äldre till ensamhet för att det inte finns plats för dem.

Bristen på äldreboenden ökar och fram till 2026 behövs 32 000 nya äldreboendeplatser. Men januaripartierna har ingen strategi för att nå dit.

När det inte byggs äldreboenden – då byggs det istället murar runt våra äldre. Sten efter sten tills det enda som hörs innanför bostadens väggar är ljudet när hemtjänsten stänger dörren – och sedan den ekande ensamheten. Så kan vi inte ha det. Bygg fler äldreboenden så att äldre kan lita på Sverige.
... See MoreSee Less

1 month ago

Kristdemokraterna Jönköpings kommundelsförening

Almedalstal 2019 ... See MoreSee Less

1 month ago

Kristdemokraterna Jönköpings kommundelsförening

Om några timmar är det äntligen Ebbas tur att äntra scenen i Almedalen.
SVT2 kl. 19:00

Men först ska Sverige bärga brons i Frankrike ⚽️
... See MoreSee Less

  • Följ oss på sociala medier: