• Valrörelsen inför slutspurten

  Vi har varma uppvindar just nu. Opinionsmätningarna ger ytterligare energi eftersom vi ständigt stiger. Nu senast i Sifo där vi klättrar till närmare sju procent! Vem skulle trott det för ett halvår sedan.

  Men vår partiledare Ebba Busch Thor är en otroligt duktig kampanjperson, har ett vasst intellekt och är blixtsnabb i replikerna. Hon dominerar i partiledardebatterna. Oerhört imponerande arbete hon gör.

  Vi har en riktigt bra valrörelse med många ”tummen upp”, trevliga samtal i valstugan på Turebergs torg och många som hjälper till med kampanjer. Vi har exempelvis flera medlemmar som närmar sig 90 år som hjälper till och bladar i valsedlar i material.

  Vi har haft en egen bilaga i lokaltidningen Vi i Sollentuna och nu ska ett utskick från distriktet ha nått alla hushåll i Sollentuna.

  Vi gör många olika kampanjer som stärker oss i valspurten.

  Så här svarar SIFOs Toivo Sjörén i webnyhetsbyrån f+:

  Finns det något som överraskat er under valrörelsen när det gäller väljarna och resultaten av undersökningarna?
  – Kristdemokraternas ökning från 2,4 -5,5 procent. Det har gått bra för dem. Vi har tidigare sett att partiet lyckats när de väl exponerats i debatter och utfrågningar på detta sätt.
  – En historisk överraskning är att Socialdemokraterna ligger så lågt. Det har inte hänt under demokratins hundraåriga historia, ett så dåligt utgångsläge och med endast knappt två veckor kvar till valet. Socialdemokraternas dåliga siffra är det allra mest överraskande.

  Nu lägger vi i en växel till!