• PARTIORDFÖRANDE STAFFANSTORP

  Joakim Borglin heter jag och är av årgång 1975, det är jag som står som nr 1 på kommunfullmäktigelistan detta valår 2022.

  Jag är barnafödd här i kommunen, närmare bestämt 3:e generationen så med andra ord så är jag en tvättäkta Staffanstorpare.
  Till vardags hittar ni mig bland grytor och kastruller på Pilegårdens restaurang här i Staffanstorp så mitt yrkesval är också något som har gått i arv. Ni som har åldern inne minns säkert den tiden då min farfar hade köttaffär sidan om Gästis, ett Gästis som min far och farbrödrar en gång i tiden också drev. Det är nog min kärlek till människor, mat och min hembygd som driver mig rent politiskt. För mig är människovärdet unikt och okränkbart och det gäller alla människor och jag gillar inte när man gör skillnad på folk och folk. Staffanstorps kommun har enormt bördig odlingsmark och den skall man bevara så att vi kan fortsätta producera livsmedel i stället för att göra oss beroende av importerad dito. Således säger jag nej till exploatering av kommunens prima jordbruksmark och förordar i stället förtätning. Hellre 3 extravåningar på Åkershus än nybyggnationer i exempelvis Flackarp. Jag lovar inte allt till alla men jag garanterar er att jag kommer att fortsätta kämpa för alla människors lika och unika värde, att vi inte utarmar våran prima jordbruksmark samt att HELA Staffanstorps kommun skall kännas trygg och säker.

  Joakim Borglin
  Partiavdelningsordförande Kristdemokraterna i Staffanstorp
  1:a på kommunvalslistan