Nu är EU-valrörelsen igång

Lördagen den 4 maj drog Kristdemokraterna i Vetlanda igång valrörelsen inför valet till Europaparlamentet den 26 maj.

Affischerna började sättas upp redan under fredagen och på lördagen mötte partiföreträdare förbipasserande på Bibliotekstorget i Vetlanda där det, inspirerat av ett ymnigt snöfall, dagen till ära också serverades glögg.

–  Vi märker att det är många som inte riktigt har koll på att vi närmar oss ett EU-val. Det är viktigt att vi får ett ordentligt valdeltagande. Det är ju faktiskt här som vi har möjlighet att vara med och avgöra vilka som ska bestämma i Bryssel, säger Monica Samuelsson, gruppledare i Vetlanda. Hon tycker att partiets slogan om att göra EU lagom igen är bra.

– Det finns frågor som bör avgöras på EU-nivå. De ska ligga där. Men vi vill inte ha en ökad överstatlighet utan behålla andra beslut på både kommunal, regional och nationell nivå. Och så finns det ju vissa beslut som politiken inte alls ska lägga sig i utan som individer och familjer själva ska få bestämma över. Vi brukar prata om subsidiaritet. Det är kanske ett svårt ord men innebörden är viktig, att varje beslut ska fattas på lägsta effektiva nivå.

Kristdemokraterna kommer att finnas med under hela valrörelsen i Vetlanda, ända fram till valdagen söndagen den 26 maj. Välkommen till Bibliotekstorget på en kopp kaffe och lite EU-snack!